Boekentips maart 2019


Annelies
maart 2019
9789026343445

Normale mensen

Sally Rooney

De jonge Connell en Marianne lijken voor elkaar bestemd. In prachtige, sobere stijl beschrijft Rooney hun relatie die, ondanks hun verschillende achtergrond, voortduurt. De invloed die ze op elkaar uitoefenen is bepalend voor de rest van hun leven. Het verhaal eindigt als ze midden twintig zijn. Als lezer wil je niet dat het stopt, je wilt weten hoe het hen verder zal vergaan.

bekijk in onze webshop

Wilna
maart 2019
9789403123004

Otmars zonen

Peter Buwalda

Hij heeft er negen jaar over gedaan maar niet voor niks.
Na bonita avenue doet hij het weer, een heerlijk meeslepend, spannend en bij vlagen hilarisch werk afleveren.
Zeshonderd pagina's gevuld met bizarre anekdotes en sprankelende dialogen.
Laat je onderdompelen in de wereld van Buwalda.  Dit gaat vanzelf, met zijn virtuoze stijl pakt hij je helemaal in!
bekijk in onze webshop

Wilna
maart 2019
9789492478672

Nachtouders

Saskia de Coster

In deze semi-autobiografische roman gaan Saskia en haar vriendin Juli naar Canada, alwaar de vader van hun zoontje woont. Op het afgelegen eiland, waar de donorvader met zijn familie woont, veroorzaakt een oud geheim de nodige spanningen. Als niet-biologische ouder gaat Saskia in deze ongewone, hippie- achtige omgeving twijfelen over het moederschap, haar relatie en het schrijverschap. Tijdens het verblijf komt ze tot bepaalde inzichten en beseft ze dat het goed is zoals het is. Als herboren gaat ze met haar geliefde en kind terug naar huis.

bekijk in onze webshop

Irene
maart 2019
9789045122922

Mijn broer en ik

Abdelkader Benali

Het is de warmste dag van het jaar en de tienjarige Amira wil met haar oudere broer Adam naar het zwembad. Maar Adam zegt dat hij niet tegen chloor en niet tegen de hitte kan. Hij moet regelmatig naar de dokter, maar wat hij precies mankeert weet Amira niet. Zelfs haar ouders doen er geheimzinnig over. Als hij toch mee gaat zwemmen, slaat hij ineens wartaal uit en praat hij over een systeem dat van slag is. Is hij wel echt en zijn haar ouders wel te vertrouwen? Dit is het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie en tevens een heel geslaagd kinderboekendebuut van Abdelkader Benali. Hij heeft een vlot en spannend verhaal geschreven wat een uitstekend uitgangspunt is voor discussie in de klas of thuis. Voor 10 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop