Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers.
Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’: het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
januari 2020
9789021679976

Ik wou dat ik een vogel was

In dit prachtige boek staan 366 natuurgedichten voor elke dag van het (schrikkel)jaar, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs en met bijbehorende schitterende illustraties. Met bekende en verrassend nieuwe gedichten, geschreven door o.a. Imme Dros, Hans & Monique Hagen, Ted van Lieshout, Edward van de Vendel en Bette Westera. Een boek om te koesteren, om op tafel te leggen en elke dag een gedicht uit te lezen of om heerlijk door te bladeren. Volop genieten! Een heel mooi cadeauboek voor alle leeftijden.

bekijk in onze webshop

Irene
januari 2020
9789021414867

Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle

Simon van der Geest

Eva zit in groep 8 en moet voor biologie een werkstuk maken over iets waar ze meer over wil weten, als het maar met biologie te maken heeft. Ze kiest “biologische vaders” als onderwerp omdat ze graag meer wil weten over haar eigen biologische vader. Haar moeder, een beroemde zangeres, vertelt bijna niets over hem. Van wie heeft ze haar donkere huid en haar elfde teen die tintelt wanneer iemand liegt? Het boek bestaat uit twee delen: in het eerste deel leren we Eva kennen, een zelfstandig, nieuwsgierig meisje dat alleen opgroeit met haar moeder. Beetje bij beetje komt ze iets meer te weten over haar vader. In het tweede deel komt Eva met behulp van een televisieprogramma in de jungle van Suriname terecht, op zoek naar haar vader.

Dankzij de vlotte en epische schrijfwijze kun je je makkelijk verplaatsen in Eva en voel je je meteen met haar verbonden. Een fantastisch verhaal over een meisje en de zoektocht naar haar roots. Voor 10 jaar en ouder

bekijk in onze webshop

Loes
december 2019
9789022336953

Het moois dat we delen

Ish Ait Hamou

Een jonge vrouw en een oude man wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert een nieuw leven te beginnen.
Hij leeft in het verleden. Tot ze op een dag tegenover elkaar staan en ontdekken dat hun leven onlosmakelijk met elkaar verbonden is.
Een boek met veel psychologische thema’s verweven in een aangrijpend verhaal van eenzaamheid en verdriet.
Een prachtig geschreven en zeer actuele roman!
bekijk in onze webshop

Wilna
november 2019
9789029539661

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

Van den Broeck heeft met dit boek een overstap gemaakt van de poëzie naar een ander genre. Met minutieuze precisie waagt zij zich dit keer aan het essay. In dertien hoofdstukken behandelt ze dertien gebouwen. De betreffende architecten plegen allen, tijdens of na de voltooiing van de bouw, zelfmoord. Wat ging er mis, hoe ver gaan ontwerpers om een meesterstuk te creëren? Met haar perfecte stijl schetst de schrijfster prachtige inkijkjes in de tijdgeest; ze neemt je mee, naar dát gebouw in dát jaar.
bekijk in onze webshop

Sherene
november 2019
9789029093477

Zonder publiek

Marjolein Beumer

De laatste jaren verschijnen veel boeken waarin Alzheimer een hoofdrol speelt, waarschijnlijk omdat we er heden ten dage allemaal direct of indirect mee te maken krijgen. Met een moeder en schoonmoeder met Alzheimer wil ik ze eigenlijk ook allemaal lezen. Het ene boek vind ik mooi, het andere leg ik na een paar hoofdstukken al weg omdat het me niet raakt. Maar dit boek van Marjolein Beumer las ik in een adem uit. In de hoofdrol Catherina Pecheur, groot actrice die steeds meer haar grip op het leven verliest. Daarnaast het verhaal van haar dochter Laura die zich (als jong meisje) door haar moeder in de steek gelaten voelde, en de relatie tussen Laura en haar dochter Puck. Alle drie worstelen ze met het leven en in de relatie met elkaar. Ik voelde me verbonden met de personages, ze worden zo levensecht neergezet met al hun mooie en minder mooie kanten.

bekijk in onze webshop

Annelies
november 2019
9789021418339

De gebroeders B.

Steffie van den Oord

Als de respectabele jonge weduwe Marianne in 1798 trouwt met een van de gebroeders B., weet ze nauwelijks iets van de beruchte tweeling. Frans en Jan Bosbeeck kunnen niet met en niet zonder elkaar, en worden gezocht voor diefstal en overvallen – tot ver over de grens. Ze worden rijk, maar zijn ook naarstig op jacht naar maatschappelijk aanzien.
Wie zijn de Antwerpse gebroeders B.? Marianne ondervindt het aan den lijve in Den Bosch. En dan is er nog Rebecca, de dochter van het oude bendehoofd, die niet rust voordat ze heeft gekregen waar ze recht op heeft.

Steffie van den Oord werkte zich door meters archiefmateriaal heen en kwam op het spoor van dit waargebeurde, spannende en meeslepende verhaal over twee van de meest gezochte mannen van Europa, die de Grote Nederlandse Bende aanvoerden.

bekijk in onze webshop