Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers.
Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’: het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
september 2019
9789028282391

Liefde, als dat het is

Marijke Schermer

David weet niet meer wie hij is nadat hij is verlaten door zijn echtgenote. Hij zoekt troost in de armen van Sev die hem tot zelfreflectie dwingt. Vanuit verschillende perspectieven laat Schermer zien dat na een scheiding ieder gezinslid het begrip liefde opnieuw moet definiëren. Hetgeen wat zo vanzelfsprekend lijkt op een weegschaal leggen - met haar messcherpe dialogen en inlevingsvermogen doet Schermer dat zeer overtuigend. Een aanrader!

bekijk in onze webshop

Dianne
september 2019
9789021416854

Mijn vader was priester

Katja Kreukels

Katja Kreukels had geen flauw vermoeden waarom haar vader anders was dan andere vaders, totdat hij haar zijn geheim onthulde dat hij priester was geweest. Ze was toen achttien jaar. Jaren later reist ze met hem langs plekken waar hij als priesterstudent verbleef en waar hij werkzaam was als kapelaan. Nu, nog vele jaren later, is haar boek verschenen over haar vaders geschiedenis. Ze vertelt over zijn vrome jeugd in het streng rooms-katholieke milieu van Zuid-Limburg in de jaren ’40 en ’50; over zijn opleiding in het internaat waar orde en tucht heersten; over de twijfel die bij hem toesloeg over zijn roeping toen hij eenmaal kapelaan was. Ze plaatst zijn persoonlijke verhaal in de context van maatschappelijke ontwikkelingen die eind jaren 60 van grote invloed waren op de rooms-katholieke kerk, een belangrijk thema in onze vaderlandse geschiedenis. Een bijzonder verhaal.

bekijk in onze webshop

Wilna
september 2019
9789026343094

De kaalvreter

Machteld Siegmann

De driejarige Leie wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin. Ze voelt dagelijks een gemis, maar kan het niet definiëren. Als ze veertig jaar later terugkeert naar het dorp om de begrafenis van haar pleegmoeder bij te wonen, blijkt hoe groot het trauma is dat ze als kleuter heeft opgelopen. Het gewone leven met haar man en zonen oppakken lijkt ineens onmogelijk. Siegmann werkt al jaren als redacteur en tekstschrijver, en nu dan dit indrukwekkende debuut. Een prachtig verhaal over afkomst, familie en traumaverwerking.
bekijk in onze webshop

Annelies
september 2019
9789492478900

Moeder af

Fen Verstappen

Een moeder krijgt een hersenbloeding. Als ze uit haar coma ontwaakt, is ze niet meer in staat te communiceren. Verdwenen is de mondige modeontwerpster die ze was. Haar kinderen proberen de zorg voor hun moeder in hun volwassen levens vorm te geven. Want hoe rouw je wanneer iemand wegvalt maar nog niet doodgaat? Een liefdevol literair debuut.

bekijk in onze webshop

Annelies
september 2019
9789048846832

Op aarde schitteren we even

Ocean Vuong

Aangrijpende debuutroman van de dichter Ocean Vuong. Het is een brief van een zoon aan zijn moeder die niet kan lezen. Zijn grootmoeder en moeder zijn vanuit Vietnam naar Amerika geëmigreerd. De Vietnamese oorlog werkt door in de opvoeding en de levens van alle drie. Het is een schokkend familieportret en een indringend relaas van een eerste liefde. Over mensen die klem zitten tussen onverenigbare werelden. 

bekijk in onze webshop

Irene
augustus 2019
9789045122267

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

Edward van de Vendel

Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt? Terug laten struikelen?! Geen idee, want wie vraagt zich dat nou af? Edward van der Vendel en Martijn van der Linden geven met Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt het antwoord en hebben hiermee goud in handen. Wat een heerlijke verrassend boek vol absurde, lieve, geestige en totaal onvoorspelbare gedichten. Met bij elk gedicht een bijpassende tekening. Let op onze woorden: in 2020 krijgt dit boek een griffel!

bekijk in onze webshop