*Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot gratis verzending van thuisbezorgbestellingen. Bekijk de voorwaarden >

Aldus sprak de Boeddha

bloemlezing uit de Pali-canon

niet bekend Taal: Nederlands

Paperback

€ 24,75

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
Aldus sprak de Boeddha

Paperback

€ 24,75

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 binnen NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

Sinds de start van de Klassieke Tekstbibliotheek in 1998 publiceerden Jan de Breet en Rob Janssen in deze reeks meer dan 3500 pagina's vertalingen uit de oude boeddhistische Pali-Canon. De grote omvang en schijnbare ondoordringbaarheid van de oude boeddhistiche canon vormen echter voor velen nog een drempel om werkelijk kennis te nemen van de oorspronkelijke teksten.
Als toegankelijke kennismaking met deze rijke literatuur is een selectie gemaakt uit de grote hoeveelheid beschikbare vertalingen. In Aldus sprak de Boeddba zijn de teksten thematisch geordend rond het leven en de leer van de historische Boeddha. Het leven van Siddhatta Gautama wordt verteld aan de hand van markante passages uit de canon, en de centrale begrippen van de boeddhistische leer (de vier edele waarheden, wedergeboorte, afhankelijke oorsprong,...) worden uitgelegd door de Meester zelf, door middel van zorgvuldig geselecteerde citaten uit de oude soetra's.
Speciaal voor deze bloemlezing is de selectie uit de reeds beschikbare vertalingen (Digha, Mijjhima- en Khuddaka-Nikaya) aangevuld met vertalingen uit delen van de canon die nog niet eerder in het Nederlands beschikbaar waren (Anguttara- en Samyutta-Nikaya).
Aldus sprak de Boeddba is niet alleen een zelfstandige introductie tot het leven en de leer van de Boeddha, maar ook een ideale kennismaking met de cannonieke literatuur. Een boeddhistische 'bijbel' in zakformaat!
ISBN
9789056701680
Vorm
Paperback
Uitgever
Milinda Uitgevers B.V.
Druk
3e
Verschenen
31-05-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
287 pp.
Genre
Theologie, Esoterie & Filosofie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris