We zijn open voor afhalen!

We blijven natuurlijk uw bestellingen bezorgen, maar u kunt nu ook gebruik maken van ons afhaalloket. Meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

Door de Brexit en de coronamaatregelen kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Paperback

€ 21,99

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen.
De crisiskaravaan

Paperback

€ 21,99

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- (NL en BE)
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Verlengde retourtermijn: ruilen of retourneren tot 15 maart 2021
Koop lokaal, ook online!

Rwanda, Darfur, SomaliÙ, Afghanistan, Sudan, Congo, Sierra Leone, de Balkan.
De bevolkingen van zo'n vijftig landen zijn de afgelopen jaren slachtoffer geweest van oorlog, genocide, hongersnood. Humanitaire hulp - neutraal, onpartijdig en onafhankelijk - wordt dan beschouwd als een menselijke plicht. Nog nooit waren er zo veel hulporganisaties als tegenwoordig. Een karavaan van NGO's, met in hun voetspoor popsterren, acteurs, politici en journalisten, trekt over de planeet, van crisisgebied naar oorlogszone.

De humanitaire hulpverlening is een industrie geworden, waarin organisaties met elkaar strijden om een zo groot mogelijk aandeel. Miljarden euro's per jaar gaan erin om. Van duizend organisaties per crisis kijken we niet meer op. En ze gaan door met helpen, ook als strijdende partijen hun geld en goederen rechtstreeks laten verdwijnen in de oorlogskassen.

Waarom krijgen sommige landen hulp met bakken tegelijk, terwijl andere het moeten doen met de restjes? Waarom zijn de resultaten vaak zo schamel? Waarom worden de hulporganisaties maar zo zelden ter verantwoording geroepen? Waar houden humanitaire beginselen op ethisch te zijn? In De crisiskaravaan analyseert Linda Polman op even trefzekere als onthutsende wijze de zin en de moraal van de internationale humanitaire hulpverlening.

Over de auteur
Linda Polman is journalist en schrijft onder andere voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, The Guardian en The Times. Ze publiceerde eerder 'k Zag twee beren Over de achterkant van de VN-Vredesmissies, dat wereldwijd werd vertaald en grote bijval oogstte.

'Spannend, geestig, evocatief en altijd to the point (.) naar de waardevolste tradities van het ambacht.' - Jan Blokker

'Hallucinerend en ontnuchterend.' - Paul Scheffer
ISBN
9789050189736
Vorm
Paperback
Uitgever
Balans, Uitgeverij
Druk
1e
Verschenen
01-10-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
230 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris