Activiteiten bij Adr. Heinen

Lezingen, presentaties, signeersessies, workshops. Boekhandel Adr. Heinen organiseert regelmatig literaire activiteiten. Voor volwassenen. En voor kinderen. 
Vaak zijn ze bij ons in de winkel. Maar soms ook elders. In een van de locaties van Babel bijvoorbeeld. Of in (en met) onze partner Verkadefabriek. De activiteiten kondigen we hier aan, op de site. Maar ook in de maandelijkse e-nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven? U meldt zich hier aan voor gratis ontvangst.


woensdag 22 januari

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari vinden weer De Nationale Voorleesdagen plaats, bedoeld om het voorlezen aan kleine kinderen te stimuleren.

Meer informatie

donderdag 30 januari

Theatervoorstelling ‘Wij gaan op berenjacht’

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen speelt verhalenverteller Peter Faber op donderdag 30 januari zijn theatervoorstelling ‘Wij gaan op berenjacht’ bij Heinen.

Meer informatie

zaterdag 1 februari

poëzieweek 2020

Kom op zaterdagmiddag 1 februari om 14:00 uur naar Heinen en lees twee van uw mooiste gedichten voor. Of als u een gedicht van u zelf voorleest (veel poëzie-lezers schrijven zelf ook), kies dan ook een tweede gedicht van iemand anders. Margriet Kemper houdt een korte inleiding over poëzie.

Er staan een stoel, een tafel en een glas water voor u klaar. En natuurlijk kunt u ook alleen komen luisteren.

Meer informatie

donderdag 6 februari

De wet van de stilte

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van af liggen.

aanvang 19.30 uur
aanmelden info@heinen.nl
toegang gratis

Meer informatie

woensdag 12 februari

Opruiming

Duizenden boeken in tranen, van 12 februari t/m 5 maart

Als het héél stil is in Heinen, kun je ze horen: boeken in tranen. Ze voelen hun einde in onze boekhandel naderen, vrezen voor een laatste afscheid. Het zijn er duizenden, en we gaan ze opruimen. Mooie boeken, zonder twijfel. Niks mis mee, gegarandeerd puntgaaf. Maar ze moeten gaan, helaas. Om ruimte te maken voor nieuwe.

En dus zeggen we ze vaarwel. Tabee! En we heten u, onze lezers, van harte welkom om ze mee te nemen, tijdens de Grote Opruiming.
Duizenden boeken in tranen, voor schappelijke prijsjes.

Kom neuzen, snuffelen, genieten, inslaan.

En lees ze – de beste troost voor een boek in tranen.

Meer informatie

zondag 8 maart

Literaire manifestatie 2020

De 24 e editie van de Literaire Manifestatie belooft een waar spektakel te worden.
Op zondag 8 maart is het podium voor niemand minder dan Oek de Jong, Herman Koch en Nicolien Mizee.
Onder leiding van presentator en columnist Aaf Brandt Corstius praten zij over hun werk en leven.
Na afloop van het programma is er een boekenmarkt met een samengestelde collectie uit het oeuvre van de gasten. Tevens signeren de deelnemende auteurs op dat moment hun werk.

Meer informatie