Activiteiten bij Adr. Heinen

Lezingen, presentaties, signeersessies, workshops. Boekhandel Adr. Heinen organiseert regelmatig literaire activiteiten. Voor volwassenen. En voor kinderen. 
Vaak zijn ze bij ons in de winkel. Maar soms ook elders. In een van de locaties van Babel bijvoorbeeld. Of in (en met) onze partner Verkadefabriek. De activiteiten kondigen we hier aan, op de site. Maar ook in de maandelijkse e-nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven? U meldt zich hier aan voor gratis ontvangst.


dinsdag 1 oktober

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Thema dit jaar: Hij/Zij.

Meer informatie

zondag 27 oktober

Lezing Saskia Geraerts: Prfct

Psychologe Saskia Geraerts ontdekte dat veel cliënten een heel verkeerd beeld van zichzelf hebben. In haar boek 'PRFCT.' laat ze aan de hand van zeven eenvoudige stappen zien hoe je op een andere manier naar jezelf kunt kijken.

Meer informatie

woensdag 30 oktober

Het uur U

Een beeldend concert dat uitmondt in theater. Zo laat 'Het uur U', een community art voorstelling naar het klassieke gedicht van Martinus Nijhoff uit 1942 zich het beste omschrijven.

Meer informatie

vrijdag 1 november

Lezing 'Misleidende eenvoud'

Meer informatie

donderdag 7 november

Lezing Marja Havermans: Sterven als een stoïcijn

Wat doe je als je vanuit het niets te horen krijgt dat je levensverwachting nog maar enkele maanden is? Leg je dan berustend het hoofd in de schoot? Of zet je alles op alles om de naderende dood weg te duwen of uit te stellen?

Meer informatie

dinsdag 19 november

Lezing Dido Michielsen: ‘Lichter dan ik’

Java, 1850. Isah groeit op in de de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij.

Meer informatie

donderdag 21 november

Lezing David van Bodegom: ‘Het geheim van de schildpad’

In ‘Het geheim van de schildpad’ onderzoekt verouderingsarts David van Bodegom de biologie van lang leven. Geen mens leefde ooit langer dan 122 jaar, maar schildpadden worden met gemak dubbel zo oud.

Meer informatie

donderdag 28 november

Presentatie Nels Fahner: ‘Antoine Bodar, een portret’

Antoine Bodar: Nederlands bekendste priester, geliefd én verguisd, en altijd bereid om een impopulair standpunt in te nemen. In het boek 'Antoine Bodar, een portret' blikt hij, met schrijver Nels Fahner, voor het eerst uitgebreid terug op belangrijke episodes in zijn leven.

Meer informatie