Vakantie APK voor je tolino ereader

Gebruikt u uw ereader maar een paar keer per jaar tijdens bijvoorbeeld de vakantie? Controleer dan even of hij nog steeds goed werkt. De digitale ontwikkelingen gaan snel! Misschien moet u nog even een update draaien, een paar ebooks kopen of wat ebooks lenen bij de bieb? Maar het kan ook zijn dat de batterij even een paar uur goed moet worden opladen, voordat de ereader weer een scherm toont. Hieronder vindt u de meest voorkomende problemen met een ereader die wat langere tijd niet is gebruikt. Zo gaat u goed voorbereid op vakantie!

Na een lange periode heb ik mijn e-reader uit de kast gehaald, deze wordt niet meer wakker

In dit soort situaties raden wij eerst aan het apparaat voor een lange tijd (minimaal 3 uur) aan de lader te hangen. Door het weinige gebruik heeft de e-reader soms een flinke stroomstoot nodig.

Het scherm van mijn tolino werkt niet meer

Ziet het scherm van de tolino er zo uit, dan is deze helaas niet meer te redden!

Als deze schade door de een val is veroorzaakt, valt dit niet onder de garantie.

 

Neem over dit probleem altijd contact met ons op!

Lenen van ebooks van de Bibliotheek is veranderd

Wij krijgen de laatste tijd vaker de melding van klanten met een Tolino ereader dat de functionaliteit rondom het lenen van ebooks van de Bibliotheek voor hen is veranderd. Tot voor kort was het met sommige van deze ereaders namelijk mogelijk om ebooks van de bibliotheek te downloaden en te openen op de ereader zonder tussenkomst van een pc of laptop.
 
Helaas wordt deze manier op dit moment niet officieel ondersteund door de bibliotheek en is het op dit moment waarschijnlijk ook niet (meer) mogelijk om op deze wijze ebooks te lenen en openen op uw ereader.
 
Voor het lenen van ebooks bij de bibliotheek op uw ereader met een behulp van een laptop of pc kunt u de volgende stappen volgen:
 
1. Het programma Adobe Digital Editions downloaden en installeren. Met dit programma kunt u uw pc en ereader voorbereiden voor het gebruikt van de beveiligde ebooks van de bibliotheek. Volgt u hiervoor de stappen uit deze handleiding.

2. Ebooks op de online bibliotheek lenen in het juiste formaat. Met behulp van het programma Adobe Digital Editions kunt u deze vervolgens naar uw ereader kopiëren. Volgt u hiervoor de stappen uit deze handleiding.

3. Ereader autoriseren: Klik linksboven in de hoek op de 3 streepjes > Mijn accounts > Adobe Kopieerbeveiliging > Log hier in met de zelfde Adobe account, de boekjes zullen nu probleemloos geopend worden.