Over de Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000 verbonden voor de winnaar. Libris sponsort de prijs sinds 2010.

Alle informatie over de Libris Geschiedenis Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: librisgeschiedenisprijs.nl

Andere websites gerelateerd aan de Maand van de Geschiedenis die elke jaar in oktober plaatsvindt:

nachtvandegeschiedenis.nl

maandvandegeschiedenis.nl

 

Data 2024 zijn nog niet bekend. 

Data 2023

Bekendmaking longlist: 8 juli
Bekendmaking shortlist: 10 september
Bekendmaking winnaar: 29 oktober

De jury in 2023 

Kathleen Ferrier, de voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie is dit jaar de juryvoorzitter

De jury bestaat verder uit:

Emily Hemelrijk, hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam; Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Rob Hartmans, historicus en journalist, verbonden aan Historisch NieuwsbladNelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan TrouwInge Schriemer, conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Hostname: pro-mbooks3