Bestellen

Staat uw vraag er niet bij dan kunt u altijd contact opnemen met de boekhandel of klantenservice

Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren?

Hier leest u alles over het wijzigen of annuleren van bestellingen.

Welke artikelen zijn beschikbaar in de webshop?

In onze webshop kunt u alle bestelbare boeken vinden. Deze boeken vindt u voor een groot deel ook terug bij uw boekhandel. En indien deze het betreffende boek niet op voorraad heeft, dan kunnen zij dit voor u bestellen.
Alle boekhandels hebben hetzelfde basisassortiment boeken. Daarnaast heeft iedere afzonderlijke boekhandel een eigen assortiment. Hierdoor ontstaat een divers aanbod in de winkels.
Naast (meer dan 2.000.000) boeken kunt u bij de Libris- en Blz.-boekhandel ook terecht voor ebooks, kantoorartikelen, tijdschriften, luisterboeken en wenskaarten.

Kan ik een cadeau laten bezorgen?

Jazeker, tijdens het bestelproces kunt u het afleveradres van uw bestelling aanpassen. Op de pakbon bij de bestelling staan geen prijzen. Ook kunt u een persoonlijke boodschap toevoegen aan de pakbon.

Als ik meer dan één artikel bestel, worden ze altijd samen verzonden?

Nee, wij verzenden artikelen zodra ze leverbaar zijn, wat meer dan één verzending kan opleveren. U betaalt hiervoor géén extra verzendkosten, deze komen voor onze rekening.

Waarom moet ik een boekhandel kiezen?

In het geval van bestellen en afhalen in de boekhandel zal uw boekhandel zorgen dat uw bestelling klaarligt en contact met u opnemen wanneer het artikel afgehaald kan worden.

Hoewel een bezoek aan de boekhandel natuurlijk niet noodzakelijk is in het geval van bestellen voor thuisbezorging of het downloaden van luisterboeken, kan ook hier uw boekhandel een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld als aanvullende bron van informatie over uw bestelling of met het verlenen van technische assistentie bij het downloaden van uw luisterboek.

Libris.nl is geen keten, maar een collectief van zelfstandige boekhandels in Nederland, die gericht samenwerken om de concurrentie op alle fronten aan te gaan. U steunt, óók met uw thuisbezorg-bestelling of digitale download, de zelfstandige boekhandel van uw keuze.

Welke verzendkosten worden er gerekend bij mijn bestelling?

Vanaf 8 september 2021 wijzigen de voorwaarden met betrekking tot de verzendkosten van deze site en hanteren wij de volgende verzendkosten voor thuisbezorgbestellingen. 

Voor iedere bezorgbestelling met ALLEEN nieuwe boeken verzonden naar een adres binnen Nederland én met een waarde van meer dan € 17,50 rekenen we GEEN verzendkosten. Bekijk hier de overige voorwaarden.

Kiest u ervoor om uw bestelling in de boekhandel af te halen, dan worden er uiteraard géén verzendkosten gerekend.

Voor België rekenen wij € 2,95 per bestelling, voor alle overige bezorg-landen, klik hier voor de bezorgkosten (Wij bezorgen alleen aan landen die vermeld staan in deze lijst).

Wat wordt er bedoeld met de verschillende leverbaarheids-statussen?

Meer informatie over de leverbaarheids-statussen in de webshop.