Het is weer feest, want het is Kinderboekenweek in de boekhandel. Deze week (of eigenlijk 1,5 week) staat alles in het teken van kinderboeken. Het thema van de Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen!

Kinderboekenweekgeschenk van Andy Griffiths en Terry Denton

Tijdens de Kinderboekenweek is er in onze boekhandels van alles te beleven. Zo ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk (zolang de voorraad strekt) Is er een mooi prentenboek, Exclusieve uitgave van Sanne Rooseboom Het ministerie van oplossingen. Bezoekt Sanne Rooseboom een aantal boekhandels (vind hier meer informatie) en is er nog veel meer. Ga naar de lokale boekhandel bij jou in de buurt.


Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. 

Koop je tijdens van 5 t/m 16 oktober voor € 12,50 of meer aan Nederlandstalige kinderboeken, dan ontvang je het geschenkboekje Waanzinnige boomhut-verhalen van Andy Griffiths en Terry Denton CADEAU (zolang de voorraad strekt).
Je krijgt het ebook geschenk ook wanneer je voor € 12,50 of meer aan Nederlandstalige kinder ebooks koopt in onze webshop.

 

Het Kinderboekenweekgeschenk
Wie kent de Waanzinnige Boomhut niet? Inmiddels zijn er al 143 verdiepingen.
De auteurs van deze succesreeks hebben het geschenk Waanzinnige boomhut-verhalen gemaakt.

Het Prentenboek voor de Kinderboekenweek is wel online te bestellen, maar kunt u alleen afhalen. Wilt u weten waar het het Prentenboek op voorraad is Check hier de voorraad in de boekhandel!

Winnaar Gouden Griffel 2022

Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk

€ 16,99
Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze. Wanneer ze thuis een vreemd kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel blijkt dat het geen gewone films zijn die daar draaien, integendeel. Het bioscoopscherm blijkt een ‘deur’ te zijn om terug te gaan naar het verleden. Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

Winnaar Gouden Penseel 2022

Terra Ultima

Raoul Deleo ; Noah J. Stern

€ 29,99
'De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.' En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek. De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof. Terra Ultima zorgde al voor opwinding binnen de wetenschap. Maar nu kan iedereen kennis maken met het onbekende werelddeel. Speciaal voor dit boek kreeg Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, toegang tot het archief van Deleo. Hij maakte een representatieve selectie van prenten en aantekeningen, zodat iedereen zich een beeld van dit fascinerende, nieuwe werelddeel kan vormen.

Maak kennis met Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom is de schrijfster van 'Jippie!', 'Mot en de metaalvissers' en van 'het Ministerie van Oplossingen', waarvan begin 2023 het vijfde deel verschijnt. Het eerst deel is nu extra voordelig als exclusieve uitgave in de in de Libris en Blz.-boekhandel! OP=OP!

Ministerie van Oplossingen

Sanne Rooseboom

€ 7,99
Nu met extra illustraties van Mark Janssen! Exclusief bij Libris en Blz. tijdens de Kinderboekenweek Het ministerie van Oplossingen van Sanne Rooseboom. Nina is een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt… Lees de hele serie! Het ministerie van Oplossingen Het ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis Het ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

Sanne Rooseboom on tour

Sanne Rooseboom bezoekt tijdens de Kinderboekenweek de volgende boekhandels:

7 oktober - 15:00 uur
Van der Velde in de Broeren in Zwolle 

8 oktober - 11:00 uur
Gianotten Mutsaers in Tilburg

8 oktober - 15:00 uur
Adr. Heinen in Den Bosch

15 oktober - 14:00 uur
Boekhandel Plukker in Schagen

15 oktober - 16:00 uur
Boekhandel Stumpel in Heerhugowaard

Uitgelicht

Het knutselboek van Jill

Jill Schirnhofer

€ 14,99
Een gi-ga-groen boek van creatief multitalent Jill!In dit boek van creatieve duizendpoot Jill Schirnhofer, bekend van haar kinderprogramma op tv en YouTube, zijn de dertig leukste knutsels van tv verzameld in één boek. En het leukste is: de meeste benodigdheden heb je gewoon in huis of vind je in de natuur! Maak bijvoorbeeld leuke kruidenpotjes, een supertof fotolijstje van schelpen of een tropische lichtslinger van gerecyclede plastic flessen. Ook geeft Jill je de beste tips en interessante weetjes. Zo kan ook jij de natuur een handje helpen. Want jij en je BFF zijn toch ook groene superhelden?Het knutselboek van Jill is het perfecte boek voor kinderen vanaf 6 jaar die geen genoeg kunnen krijgen van knutselen. Met handige QR-codes die linken naar instructievideo’s. 

Het boek dat écht niet gelezen wil worden

David Sundin

€ 13,99
Wat doe je met een boek dat niet gelezen wil worden? Openen natuurlijk!Dit humoristische prentenboek doet er alles aan om niet gelezen te worden. Want dit boek bijt, wringt zich alsmaar in bochten en luist je erin. Maar... lijkt het je wel wat om het boek vriendelijk en voorzichtig te aaien, dan valt het best te lezen. Het is een wonderbaarlijk levendig, rebels en ronduit magisch prentenboek. Wat je ook doet, zorg dat dit boek niet gelezen wordt. Je weet niet waar je aan begint. Of denk je van wel?Dit interactieve en humoristische boek laat je gegarandeerd hardop lachen.

Boeken van Andy Griffiths en Terry Denton

Bekijk alle boeken

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Game on | Cis Meijer | 9789026161834 € 15,99
Pony | R.J. Palacio | 9789045127293 € 18,99
pro-mbooks2 : libris