Onze favorieten van 2017


André
juli 2017
9789044632941

Cox of het verglijden van de tijd

Christoph Ransmayr

In dit literair meesterwerk reist meesterklokkenmaker Alister Cox 
naar het hof van de machtigste man op aarde, Qiánlóng, de keizer van China. Aldaar ontwikkelt Cox klokken die de verschillende gewaarwordingen van tijd meetbaar maken. Cox en Qiánlóng ultieme doel is het meten van de polsslag van de eeuwigheid.
Het vermogen van de auteur om zich in te leven in personen uit andere tijden getuigt van zijn meesterschap over de taal! Een historisch en filosofisch juweeltje!


Annelies
april 2017
9789025448417

Het achtste leven

Nino Haratischwili

Het achtste leven is echt een symfonie van een boek en heeft op ons een verpletterende indruk gemaakt. Het verhaal is van tolstojaanse allure. Het vertelt in zeven delen het verhaal van een Georgische familie die gemangeld wordt door de geschiedenis van de opkomst van de Sovjet-Unie tot het uiteen vallen ervan. Het zijn levensverhalen die beklijven, van dat van oermoeder Stasia die veel van haar nakomelingen zal overleven tot dat van de intelligente Nitsa die de verhalen vertelt aan haar nichtje Brilka. Dit boek is net zo verslavend als de chocoladedrank naar geheim recept die in het boek zo’n belangrijke rol speelt.


Wilna
juni 2017
9789057598494

Max, Mischa & het Tet-offensief

Johan Harstad

Aarzel niet om aan deze 1200 pagina's dikke turf te beginnen. Het loont de moeite. Harstad heeft prachtige personages, toneelschrijver Max, kunstenares Mischa en Vietnamveteraan Owen, gecreëerd die onder je huid gaan zitten. Deze roman over liefde, oorlog en ontheemding is zijn Magnus Opus. Een meesterwerk!!!


Irene
mei 2017
9789045120379

Lampje

Annet Schaap

Ontroerend droomdebuut!
Lampje sluit je meteen in je hart; ze is lief, slim, zielig maar o zo dapper. Ze is de dochter van de manke vuurtorenwachter en  beklimt elke dag de toren om het licht aan te steken met een lucifer. Dan gaat het mis en moet ze gaan werken in het  Zwarte Huis  van de Admiraal, waarvan men zegt dat er een monster in de toren woont. Lampje is niet bang en er ontstaat een mooie vriendschap tussen haar en de zeemeerjongen Edward. De sprookjesachtige vertelling doet denken aan een mix van Belle en het Beest en Ariel de zeemeermin. Prachtige zinnen met veel gevoel; kortom een heerlijk boek om in te verdwijnen. Wat fijn dat er nog zo'n mooie kinderboeken geschreven worden.
voor 10 jaar en ouder

bekijk in onze webshop

Steven
augustus 2017
9789028261624

Machten der Duisternis

Anthony Burgess

Het was de middag van mijn eenentachtigste verjaardag en ik lag in bed met mijn schandknaap toen Ali meldde dat de aartbisschop me was komen opzoeken'. Als een boek begint met zo'n fantastische openingszin, dan kan het niet anders dan een meesterwerk zijn. Het verhaal over de van zijn geloof gevallen homoseksuele schrijver Kenneth Toomey, die het verzoek krijgt om steun te verlenen bij een heiligverklaring binnen de katholieke kerk, is inderdaad een meesterwerk te noemen. Toomey bespreekt zijn eigen geschiedenis en neemt daarbij terloops de hele twintigste eeuw mee. Met sardonisch genoegen heb ik dit boek verslonden. De heerlijk cynische toon waarmee Burgess zijn rijke en geestige schrijfstijl doorweeft, zorgt regelmatig voor een schaterlach. In dit boek zit alles: platte grappen, filosofische vraagstukken over macht, geweldige dialogen en zinnen; ik kom gewoonweg superlatieven te kort. Wat een boek!

bekijk in onze webshop

Hanneke
september 2017
9784861522475

A Dictionary of Color Combinations

Haishoku Soukan

‘Sanzo Wada (1883-1967) was kunstenaar, leraar en kimono-ontwerper. Dit door hem zelf prachtig vormgegeven boekje bevat 348 kleurcombinaties. Heel aantrekkelijk en handig, voor iedereen die wel houdt van een beetje kleur in het leven.’


Dianne
oktober 2017
9789400508408

De keuze

Edith Eva Eger

De keuze is het schokkende relaas van de verschrikkingen van Auschwitz. Dr. Edith Eva Eger overleefde het kamp en genas zichzelf van haar trauma. Later past zij haar overlevingsstrategie toe als psycholoog. Ze helpt in haar praktijk anderen zich te bevrijden van hun slachtoffergedachten. In haar therapie gaat Eger uit van het goede én kwade in iedere mens. Vergevingsgezindheid speelt in haar therapie een belangrijke rol. De boeiende levenslessen van deze 90-jarige schrijfster bieden een praktisch houvast voor eenieder die in vrijheid en zinvol wil leven.’


Sherene
oktober 2017
9789024570966

De Mars Trilogie

Pierce Brown

‘De strijd van Darrow om zijn volk (de Roden) te bevrijden van de Gouden heerschappij. Het verhaal wordt enorm spannend geschreven. Pierce Brown sleept je mee in deze strijd die vol vaart geschreven is, zodat je het gevoel hebt midden in de strijd te staan.’

bekijk in onze webshop

Djerri
juni 2017
9780008152307

Red Sister

Mark Lawrence

Mark Lawrence, bekend van de "dark fantasy" reeksen Broken Empire (Prince, King en Emperor of Thorns) en de Red Queen's War Trilogie (Price of Fools, Liars Key en Wheel of Osheim) komt met een nieuwe boek: Red Sister.

Nona Grey moet haar demonen onder ogen komen, terwijl ze leert een dodelijke moordenaar te zijn, als ze enige kans wil hebben om te overleven. Red Sister is iets minder duister dan de voorgaande boeken maar nog steeds; bloederig, aangrijpend, filosofisch, slim,en meeslepend. Een cast vol sterke hoofdrolspeelsters en bad-ass krijger nonnen nemen je mee op weg in de nieuwe trilogie "Book of the Ancestor"

Ik kon al urenlang vertellen over hoe interessant, verfrissend en gewoonweg goed de verhalen Lawrence zijn, en met dit boek heb ik er nog een argument bij!

 

bekijk in onze webshop

Isolde
september 2017
9789492313164

Inham

Cynan Jones

Inham is een zeer bijzondere roman die vertelt over een man die nadat hij met zijn boot op zee door de bliksem is getroffen, weer aan land probeert te geraken. Zijn oneerlijke strijd met de natuur wordt in prachtige taal beschreven. Daarnaast is Inham op prachtige wijze vormgegeven.

Het wit speelt een evenzo belangrijke rol als de woorden die de stilte van het wit doorbreken. Dit dwingt je je leestempo te vertragen en maant je uiteindelijk tot stilte. Verzet hiertegen is zinloos, evenals het verzet tegen je lot in een strijd met de natuur. 

bekijk in onze webshop