Boekentips september 2018


Wilna
september 2018
9789046823149

Reservoir 13

Jon McGregor

McGregor schetst de dagelijkse beslommeringen van de bewoners in een dorpsgemeenschap ergens in Engeland. De vermissing van de dertienjarige Rebecca zet het dorp op z'n kop, iedereen zoekt mee en allerlei speculaties voeren de boventoon. In lyrische, bedwelmende taal vertelt de schrijver hoe levens veranderen en wat verlies met mensen doet. Heel erg mooi en terecht genomineerd voor de Man Booker Prize!

bekijk in onze webshop

Dianne
september 2018
9789492068200

Herinneringen aan een verloren wereld

Alba Arikha

De herinneringen in dit verhaal zijn die van een tienerdochter die zich afzet tegen het milieu van haar ouders. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat deze ouders de Holocaust overleefd hebben en beroemde kunstenaars zijn (de schilder Avigdor Arikha en de dichteres Anne Atik). Samuel Beckett was een huisvriend van de familie en peetoom van Alba. Het gezinsleven speelt zich in de jaren ’80 af in Parijs en Jeruzalem. Vooral de relatie tussen de vader en de dochter wordt gekenmerkt door conflicten en emotionele uitbarstingen. Het oorlogsverleden speelt hierin een grote rol. In beknopte maar emotioneel geladen zinnen schetst Alba haar innerlijke leven tijdens haar tienerjaren. Een moedig proces, een aangrijpend verhaal.

bekijk in onze webshop

Irene
september 2018
9789048847112

Haas en zijn vrienden

Annemarie Bon

Haas heeft veel vrienden; om hem uit een dip te halen, om zijn huis mee op te knappen na vervelend bezoek en om mee op te ruimen. Samen met zijn vrienden brengt hij alle avonturen tot een goed eind. Deze meegroeibundel bevat zes vrolijke en (soms) spannende verhalen, geschikt voor kinderen die al na korte tijd in groep 3 zelfstandig kunnen lezen. Het oplopend AVI-niveau zorgt voor een jaar lang leesplezier. Fijn  dat er in deze bundel verhalen staan die ook echt ergens over gaan, zoals het belang van vriendschap en het omgaan met een vreemdeling in het bos. Aanrader voor de Kinderboekenweek!

bekijk in onze webshop

Sherene
september 2018
9789026146381

Valse Hoop

Clare MacKintosh

Alweer het derde boek van Clare MacKintosh en weer superspannend tot het einde. Geweldig hoe zij de spanning in haar boeken opbouwt en je keer op keer totaal op het verkeerde been zet. In dit verhaal volgen we Anna wiens ouders na elkaar zelfmoord hebben gepleegd. Precies een jaar na haar moeders dood valt er een brief op de deurmat met de tekst “Zelfmoord? Dacht het niet”. Hierna kom je terecht in een achtbaan vol gebeurtenissen en plotwendingen. Echt een aanrader!

bekijk in onze webshop

Wilna
september 2018
9789038805351

Goede mannen

Arnon Grünberg

Als geen ander weet Grünberg het menselijk onvermogen te duiden. Zijn toon is grappig en droevig tegelijk. In 'Goede mannen' probeert brandweerman Geniek Janovski, ook wel de Pool genoemd, het verdriet om het verlies van zijn zoon te verwerken. Hij zoekt troost in de armen van de vrouw van een collega, trekt zich terug in een verblijf in de tuin van een klooster en gaat naar de Oekraïne om de liefde te vinden. Als lezer leef je mee met de hoofdpersoon, je gunt hem het allerbeste, toch voel je, naarmate het verhaal vordert, dat deze man het niet gaat redden. Net als in zijn vorige romans legt Grünberg, op nietsontziende wijze, de zwaktes van de mens bloot.
bekijk in onze webshop

Sherene
september 2018
9789000365135

BrainBoost planner

Tim Hofman

Is uw zoon of dochter dit jaar ook begonnen op de middelbare school? En heeft hij/zij ook moeite met plannen? Dan is dit een geweldig leuk hulpmiddel. In deze planner kun je per dag/week/maand invullen wat je moet doen (school, huiswerk, sport, gamen, etc.) zodat je een goed overzicht hebt. Er is ruimte om aan te geven wat er die week goed ging, wat er minder goed ging en waar je je op wilt focussen. Tim Hofman geeft daarnaast allerlei tips en adviezen. Kortom, deze planner helpt uw kind de brugklas te overleven…

bekijk in onze webshop