Boekentips november 2019


Wilna
november 2019
9789029539661

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

Van den Broeck heeft met dit boek een overstap gemaakt van de poëzie naar een ander genre. Met minutieuze precisie waagt zij zich dit keer aan het essay. In dertien hoofdstukken behandelt ze dertien gebouwen. De betreffende architecten plegen allen, tijdens of na de voltooiing van de bouw, zelfmoord. Wat ging er mis, hoe ver gaan ontwerpers om een meesterstuk te creëren? Met haar perfecte stijl schetst de schrijfster prachtige inkijkjes in de tijdgeest; ze neemt je mee, naar dát gebouw in dát jaar.
bekijk in onze webshop

Sherene
november 2019
9789029093477

Zonder publiek

Marjolein Beumer

De laatste jaren verschijnen veel boeken waarin Alzheimer een hoofdrol speelt, waarschijnlijk omdat we er heden ten dage allemaal direct of indirect mee te maken krijgen. Met een moeder en schoonmoeder met Alzheimer wil ik ze eigenlijk ook allemaal lezen. Het ene boek vind ik mooi, het andere leg ik na een paar hoofdstukken al weg omdat het me niet raakt. Maar dit boek van Marjolein Beumer las ik in een adem uit. In de hoofdrol Catherina Pecheur, groot actrice die steeds meer haar grip op het leven verliest. Daarnaast het verhaal van haar dochter Laura die zich (als jong meisje) door haar moeder in de steek gelaten voelde, en de relatie tussen Laura en haar dochter Puck. Alle drie worstelen ze met het leven en in de relatie met elkaar. Ik voelde me verbonden met de personages, ze worden zo levensecht neergezet met al hun mooie en minder mooie kanten.

bekijk in onze webshop

Annelies
november 2019
9789021418339

De gebroeders B.

Steffie van den Oord

Als de respectabele jonge weduwe Marianne in 1798 trouwt met een van de gebroeders B., weet ze nauwelijks iets van de beruchte tweeling. Frans en Jan Bosbeeck kunnen niet met en niet zonder elkaar, en worden gezocht voor diefstal en overvallen – tot ver over de grens. Ze worden rijk, maar zijn ook naarstig op jacht naar maatschappelijk aanzien.
Wie zijn de Antwerpse gebroeders B.? Marianne ondervindt het aan den lijve in Den Bosch. En dan is er nog Rebecca, de dochter van het oude bendehoofd, die niet rust voordat ze heeft gekregen waar ze recht op heeft.

Steffie van den Oord werkte zich door meters archiefmateriaal heen en kwam op het spoor van dit waargebeurde, spannende en meeslepende verhaal over twee van de meest gezochte mannen van Europa, die de Grote Nederlandse Bende aanvoerden.

bekijk in onze webshop