Boekentips mei 2020


Dianne
mei 2020
9789023450092

Tuinieren voor de geest

Sue Stuart Smith

Dat tuinieren een positieve bijdrage levert aan je gezondheid - niet alleen je fysieke maar ook aan je mentale - dat weten de meesten van ons wel. Zeker in dit coronatijdperk zijn velen maar wat blij met hun tuin; of dat nou een balkon-, moes-, sier- of volkstuin is, dat maakt niet uit. Sue Stuart-Smith is psychiater en onderzoekt in Tuinieren voor de geest hoe de groene wereld ons innerlijk leven beïnvloedt. Ze baseert zich daarbij op ervaringen uit de praktijk van tuintherapie als psychosociale behandelmethode. Daarnaast is ze samen met haar man Tom, die zelf een beroemde tuinarchitect is, druk bezig in hun eigen prachtige tuin. Heel plezierig en informatief om te lezen, herkenbaar en zeer inspirerend!

bekijk in onze webshop

Irene
mei 2020
9789401460910

321 Superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis

Mathilda Masters

De serie 321 superslimme dingen die je moet weten over... staat garant voor uren informatief leesplezier. Naast het populaire deel over de dingen die je moet weten voor als je dertien wordt, is nu het deel over geschiedenis verschenen. Mooi vormgegeven, leerzaam, grappig en boordevol leuke tekeningen. Dit boek past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek en zelfs als je niet van geschiedenis houdt, is het heerlijk om te lezen! Vanaf 9 jaar
bekijk in onze webshop

Irene
mei 2020
9789025114633

Vis in een boom

Lynda Mullaly Hunt

Ally is slim, zo slim dat ze voor iedereen kan verbergen dat ze niet kan lezen. Ze wordt gepest en de klas vindt haar dom. Maar dan krijgt ze een nieuwe meester. Hij ontdekt dat ze absoluut niet dom is, maar dyslectisch en gaat haar helpen. Voor Ally vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Haar zelfvertrouwen groeit en er gaat een wereld voor haar open.
De titel verwijst naar een uitspraak van Albert Einstein: "Iedereen is goed in iets. Maar als je een vis in een boom laat klimmen en hem daarop beoordeelt, zal hij zijn hele leven denken dat hij dom is". Een mooi, ontroerend verhaal over echte vriendschap, gevoelens en vertrouwen in jezelf. En opsteker voor kinderen met dyslexie. Vanaf 10 jaar
bekijk in onze webshop

Wilna
mei 2020
9789000361946

Ik wil laten weten dat we er nog zijn

Esther Safran Foer

In lange tijd niet zo ontroerd geraakt door het lezen van een een boek. De zoon van Esther Safran Foer, Jonathan, schreef in 2002 een prachtige roman over verdwenen Poolse dorpje Tochenbrod, daar waar zijn voorouders vandaan kwamen. Zijn moeder gaat in dit memoir op zoek naar het echte verhaal van haar grootvader en de man die hem gered heeft van een gruwelijke dood. Samen met haar oudste zoon Frank reist ze af naar Oekraïne en vindt daar vele antwoorden om zo het verleden beter te kunnen begrijpen. Een schitterend document over vier generaties die leven in de schaduw van de Holocaust.
bekijk in onze webshop

Dianne
mei 2020
9789045039985

Buitenpost

Dan Richards

In de traditie van Britse reisverslaggevers gaat de jonge Dan Richards op pad en bezoekt buitenposten op verschillende plekken op de wereld: opvallende, afgelegen bouwsels met een bepaalde functie, waaronder bijvoorbeeld een uitkijkpost, een vuurtoren en een Japanse tempel. Het doel van zijn reis is om te kijken hoe hij de tocht en het verblijf in die hutten in de desolate natuur beleeft. Zijn belangrijkste conclusie is dat hij eigenlijk nooit echt alleen is, althans niet voor lange tijd. Het boek is grappig geschreven, zit vol Britse humor, bravoure en avontuur en is daardoor heel plezierig om te lezen. Daarnaast is het door talloze natuurbeschrijvingen en de verwijzingen naar literatuur, kunst en wetenschap zeer informatief.

bekijk in onze webshop