Boekentips juni 2019


Irene
juni 2019
9789045122830

De boom met het oor

Annet Schaap

Annet Schaap kennen we inmiddels van haar sprookjesachtige en veelbekroonde debuut Lampje. Dit is een heel ander boek maar er zitten zeker overeenkomsten in.

Het verhaal is geschreven in opdracht van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en gaat over een kleine jongen in de stad die heel graag wil vertellen wat hij heeft meegemaakt op school. Zuchtend wacht hij tot de bel gaat maar zijn ouders zijn aan het werk en iedereen heeft het te druk. Zelfs de vogels, honden en insecten in het park hebben geen tijd voor hem. Maar gelukkig staat er in het park een boom. Een boom met een oor. Een oor dat echt luistert.  Dankzij de wijze van vertellen proef je de sfeer van het verhaal; precies wat Annet Schaap zó goed kan. De prachtige illustraties van Philip Hopman, gebaseerd op de stad Barcelona, maken het perfect.

Een prachtig, ontroerend en poëtisch prentenboek voor alle leeftijden over het belang van luisteren en aandacht.

bekijk in onze webshop

Wilna
juni 2019
9789492928504

De pruimenpluk

Dimitri Verhulst

Misantroop Mattis overweegt,  na vele jaren op een afgelegen plek te hebben gewoond, terug te keren naar de stad. Op het moment dat de verkoop van zijn huis zo goed als beklonken lijkt, ontmoet hij een weduwe uit de omgeving. Hij besluit vanwege de prille relatie te blijven, er moet echter nog wel een hobbel worden weggewerkt. De nieuwe vriendin heeft haar overleden man nog steeds op een voetstuk staan en dit belemmert de vrijage. Een heerlijk verhaal vol smeuïge liefdesperikelen. Opnieuw weet de schrijver onze menselijke zwakheden genadeloos bloot te leggen.

bekijk in onze webshop

Natasja
juni 2019
9789400509610

In het niets

Christian White

Normaal gesproken begin ik een boekentip niet met mijn mening, maar wat een ge-wel-dig boek is dit, ik kon het niet wegleggen! Het verhaal: in 1990 wordt in Manson, Kentucky een klein meisje, Sammy Went, meegenomen uit haar huis. Kim Leamy, een Australische fotografe, wordt 28 jaar later door een vreemdeling benaderd die beweert dat zíj de vermiste Sammy Went is. Haar leven staat op zijn kop en ze besluit naar Amerika te gaan om antwoorden te krijgen. Het boek is zó spannend, in de zin dat je hoopt dat het goed voor Kim gaat aflopen. Tegelijkertijd kun je niet wachten om erachter te komen wat er is gebeurd. Dit debuut van Christian White is een absoluut geweldige thriller die zeker de verwachtingen hoog legt voor zijn toekomstige boeken. Deze moet je lezen! 

bekijk in onze webshop