Boekentips juli 2020


Wilna
juli 2020
9789403196602

De onzichtbaren

Roy Jacobsen

Ingrid groeit op op een eiland voor de Noorse kust. De natuur is overweldigend en haar familie voert een constante strijd tegen de elementen. Dit harde leven, in totale afzondering van de rest van de wereld, wordt gelaten ondergaan. Maar dan slaat het noodlot toe. Een prachtige roman over de veerkracht van de mens.
bekijk in onze webshop

Annelies
juli 2020
9789056726317

Saint X

Alexis Schaitkin

De vakantie van een Amerikaans gezin op een Caribisch eiland eindigt met de moord op de oudste dochter, Alison. Jaren later stapt haar zus Claire nietsvermoedend in een taxi. De chauffeur is één van de mannen die  toen verdacht werd van de moord. Vanaf dat moment raakt Claire geobsedeerd door de vraag wie haar zus nu eigenlijk was en wat er met haar is gebeurd.  Hét ideale zomerboek!
bekijk in onze webshop

Irene
juli 2020
9789463850292

Leeuw met strepen

Marlene Rebel & Lucinda Vos

De tienjarige Jacob en zijn vijfjarige zusje Catrijn, die een huidaandoening heeft, zitten samen op zolder verscholen. Wanneer moeder overlijdt, wachten ze met smart op de thuiskomst van hun vader die als chirurgijn op zee vaart en al lange tijd weg is. Maar Jacob wordt verraden door de gemene buurvrouw en naar een weeshuis gebracht. Hij laat Catrijn beloven dat ze zich verstopt houdt op een geheime plek op zolder totdat hij het wachtwoord roept: “Leeuw met strepen”. Zijn paniek wordt groot en hij moet alles op alles zetten om uit het weeshuis te ontsnappen en zijn zusje uit handen van de pestdokters te houden. Het wordt een spannend en meeslepend avontuur, waarbij hij hulp krijgt van weesjongen Willem en de Rattenbende. Zal hij zijn zusje kunnen redden en zal zijn vader nog ooit terugkeren? Jacob is moedig, dapper en beseft het belang van vriendschap. Dit verhaal dat zich afspeelt in het 17e-eeuws Amsterdam tijdens de pestepidemie raakt je en laat je niet meer los! Vanaf 9 jaar.

bekijk in onze webshop

Irene
juli 2020
9789025878962

De brief om middernacht

Benjamin Read en Laura Trinder

Emily lijkt een normaal meisje uit een gewone familie, maar niets is minder waar. Haar vader werkt altijd ’s nachts als postbode(!) en haar moeder staat bekend als een maffe vrouw. Maar dan wordt er midden in de nacht bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. De volgende ochtend verdwijnt haar moeder en ze komt niet meer terug. Wanneer een paar dagen later ook Emily’s vader verdwijnt, zit er niks anders op dan op zoek te gaan naar haar ouders. Tijdens deze zoektocht komt ze in een magische wereld terecht en leert ze haar ouders van een heel andere kant kennen. Emily is stoer, eigenwijs en grappig en je sluit haar meteen in je hart. Dankzij de fijne schrijfstijl leest dit boek lekker weg. Kortom een heerlijk boek vol avontuur, magie en geheimen. Vanaf 10 jaar.

bekijk in onze webshop

Gerry
juli 2020
9789021421605

Het meisje dat met beren praatte

Sophie Anderson

Yanka wordt als baby gevonden in een berenhol. Ze groeit op bij haar liefdevolle pleegmoeder Mamotsjka, maar altijd is er de drang om te weten waar ze vandaan komt. Yanka gaat op zoek en beleeft spannende avonturen. Het is een sprookjesachtig, hartverwarmend verhaal dat je in een ruk wilt uitlezen. Bovendien heeft het boek prachtige illustraties. Het meisje dat met beren praatte is geschikt voor kinderen van ongeveer 10 jaar.
bekijk in onze webshop

Irene
juli 2020
9789047712510

Het Pungelhuis

Annet Huizing

Het boek gaat over de twaalfjarige Ole, die alleen met zijn vader en moeder in Utrecht woont. Totdat zijn vader wordt gebeld dat opa overleden is en hij zijn vervallen huis - het Pungelhuis -  in Orpel in Brabant erft. Hij wist niet eens dat hij een opa had! Door geldproblemen moeten ze er zelf gaan wonen, afgelegen en midden in de bossen. Moeder vertrekt een paar maanden naar het buitenland en Ole en zijn vader moeten zich er zien te redden. Het Pungelhuis ligt vlakbij de grens met Belgie en speelde een belangrijke rol bij de botersmokkel tussen Nederland en Belgie in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Er vonden regelmatig gevechten plaats tussen douane en smokkelaars. Ole ontdekt welke rol zijn opa hierin speelde en zijn vader kan niet anders dan het ware verhaal vertellen… Het is een bijzonder en interessant boek waarin de personages levensecht beschreven worden en de sfeer mooi voelbaar is. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen en in het nawoord staat informatie over het Pungelhuis. Niet superspannend maar wel mooi! Vanaf 11 jaar.

bekijk in onze webshop