Boekentips juli 2018


Irene
juli 2018
9789047710110

Noorse Mythen

Kevin Crossley-Holland

In dit prachtig uitgegeven boek komen de goden van de Vikingen tot leven. Beleef de avonturen van Odin de oppergod, Thor de dondergod, Loki de raddraaier en de vele andere goden, reuzen en dwergen. Meeslepend geschreven en de duistere illustraties laten je keer op keer verwonderen. Een echte aanrader voor iedereen vanaf 10 jaar die van humor, spanning en heerlijke (on)geloofwaardige verhalen houdt.

bekijk in onze webshop

Irene
juli 2018
9789025874469

Het meisje dat de maan dronk

Kelly Barnhill

Elk jaar laten de dorpelingen de laatstgeboren baby achter in het bos voor de heks omdat hen anders onheil zal overkomen. De heks zelf, Xan, begrijpt er niks van en brengt de achtergelaten baby's juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud. Het verhaal begint meteen met het ritueel, wat de moeder van de baby tot wanhoop drijft. Dit keer voedt Xan het meisje per ongeluk met maanlicht, waardoor ze vol zit met magie. De heks besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Wanneer Luna dertien wordt besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te maken op de heks, maar ze weten niet dat het echte kwaad veel dichterbij is...

Spannend en onmogelijk om weg te leggen. Vanaf 10 jaar

bekijk in onze webshop

Wilna
juli 2018
9789044539714

Het meer

Bianca Bellová

Nami groeit op bij zijn grootouders in een klein vissersdorpje aan het einde van de wereld. Als eerst zijn opa en dan zijn oma komt te overlijden, gaat hij op zoek naar zijn moeder die vlak na de geboorte van Nami het dorp heeft verlaten. In de grote stad, waar hij allerlei ontberingen moet doorstaan, vindt hij haar. Prachtig verhaal, als lezer zou je Nami bij de hand willen pakken en hem naar een veilige, liefdevolle omgeving willen brengen.

bekijk in onze webshop

Annelies
juli 2018
9789046823439

Jij bent niet zoals andere moeders

Angelika Schrobsdorff

Een prachtige inkijk in het leven van een Joodse vrouw die opgroeide in een welgesteld Joods gezin in Berlijn begin 20ste eeuw. Zij leidde een opwindend leven. Samen met haar vrienden geniet zij met volle teugen van de cultuur die de stad te bieden heeft. Bruisend van charme beleeft zij vele liefdes en krijgt drie kinderen van drie verschillende mannen. Als de nazi's de macht grijpen, vlucht zij met haar kinderen naar Bulgarije, waar haar een heel ander leven wacht. Angelika Schrobsdorff baseerde haar roman op dagboeken en brieven van en aan haar moeder.

bekijk in onze webshop

Annelies
juli 2018
9789056726119

Kleine brandjes overal

Celeste Ng

Een heerlijk boek over een "perfect" Amerikaans gezin en wat daarmee gebeurt zodra er een alleenstaande moeder, en ook nog kunstenares, met haar dochter vlakbij komt wonen. Spannend en mooi.

bekijk in onze webshop

Irene
juli 2018
9789048316199

Meneer Victors vreselijke vertellingen

Pieter Feller & Tiny Fisscher

Het is herfstvakantie en Fabian verveelt zich: zijn vader zit in Amerika, zijn vrienden zijn weg en met zijn stiefmoeder kan hij het niet goed vinden. Met een smoesje ontvlucht hij het huis en loopt langs een rommelwinkeltje. Daar ontmoet hij meneer Victor, de eigenaar. Deze blijkt een kei te zijn in het vertellen van vreselijke, griezelige en bizarre avonturen. Fabian hangt iedere dag aan zijn lippen. Zijn ze nu echt gebeurd of is alles verzonnen? Naast deze bezoeken wordt de band met zijn stiefmoeder steeds beter. Geweldige, spannende verhalen die ook heel geschikt zijn om voor te lezen in de klas. Vanaf 9 jaar.

bekijk in onze webshop