Boekentips januari 2020


Gerry
januari 2020
9789403149004

Klein Engeland

Jonathan Coe

Als een echte Engeland-fan kon ik uiteraard niet om dit boek heen. Ik las het vorig jaar tijdens een rondreis door de Cotswolds en ervoer ook daadwerkelijk wat Brexit voor de burger teweeg heeft gebracht, zoals verdeeldheid binnen families. Brexit is het thema en dit is met de op handen zijnde definitieve terugtrekking uit de EU nog steeds erg actueel. Middle England is de Engelse titel en het speelt zich af tussen april 2010 en september 2018 in the Midlands.
Coe schets een viertal levensechte mensen, behorende tot de middleclass, waarbij een aantal aan de 'remain'-kant staan en een kleine gedeelte aan de 'leave'-kant. Het verhaal begint bij de parlementsverkiezingen in 2010, die Davis Cameron aan de macht brengen en eindigt bi de nasleep van het Brexitreferendum. Het land met het motto 'Stay calm and carry on' raakt verscheurd en de roman geeft hiervan een goede inkijk. De moeite waard.....
bekijk in onze webshop

Annelies
januari 2020
9789493169029

Stad der dieven

David Benioff

Stad der dieven speelt in Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is volledig omsingeld door het Duitse leger. De gedeserteerde soldaat Kolja en de zeventienjarige Lev maken kennis met elkaar in de gevangenis. Een hogere kolonel wil hun leven sparen als ze twaalf eieren kunnen vinden voor de bruidstaart van zijn dochter, een nagenoeg onmogelijke opdracht in het hongerende Leningrad. Een onweerstaanbaar verhaal, bloedstollend en hartverscheurend.

bekijk in onze webshop

Dianne
januari 2020
9789089898159

Oudolf Gardens

Rory Dusoir

Het voorjaar lonkt, onze groene vingers jeuken. Maar voordat we echt de tuin weer in kunnen is het nu een goed moment om nieuwe ideeën op te doen in onze mooie collectie tuinboeken. Nieuw in ons assortiment is Oudolf Gardens, een boek over de planten en beplantingswijzen van de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf. Wereldberoemd is ie geworden met zijn bijzondere tuinconcepten waarin natuurlijke landschapselementen en emotie een belangrijke rol spelen. Hij gebruikt daarbij bijzondere plantencombinaties die zijn tuincreaties karakteriseren. Naast prachtige fotografie vind je in dit boek gedetailleerde en praktische informatie over de planten, de combinaties en de achterliggende ontwerpen.

bekijk in onze webshop

Irene
januari 2020
9789021414867

Het werkstuk (of hoe ik verdween in de jungle)

Simon van der Geest

Eva zit in groep 8 en moet voor biologie een werkstuk maken over iets waar ze meer over wil weten. Ze kiest 'biologische vaders' als onderwerp, omdat ze graag meer wil weten over haar eigen biologische vader. Haar moeder, een beroemde zangeres, vertelt bijna niets over hem. Van wie heeft ze haar donkere huid en haar elfde teen die tintelt wanneer iemand liegt? Het boek bestaat uit twee delen; in het eerste deel leren we Eva kennen: een zelfstandig, nieuwsgierig meisje dat alleen opgroeit met haar moeder. Beetje bij beetje komt ze meer te weten over haar vader. In het tweede deel komt Eva, met hulp van een televisieprogramma, in de jungle van Suriname terecht, op zoek naar haar vader.

Door de vlotte en epische schrijfwijze kun je je makkelijk verplaatsen in Eva en voel je je meteen met haar verbonden. Een fantastisch verhaal over een meisje en de zoektocht naar haar roots, voor 10 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop

Irene
januari 2020
9789021679976

Ik wou dat ik een vogel was

In dit prachtige boek staan 366 natuurgedichten voor elke dag van het (schrikkel)jaar, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs en met bijbehorende schitterende illustraties. Met bekende en verrassend nieuwe gedichten, geschreven door o.a. Imme Dros, Hans & Monique Hagen, Ted van Lieshout, Edward van de Vendel en Bette Westera. Een boek om te koesteren, om op tafel te leggen en elke dag een gedicht uit te lezen of om heerlijk door te bladeren. Volop genieten! Een heel mooi cadeauboek voor alle leeftijden.

bekijk in onze webshop