Boekentips januari 2020


Boek van de Maand
januari 2020
9789021679976

Ik wou dat ik een vogel was

In dit prachtige boek staan 366 natuurgedichten voor elke dag van het (schrikkel)jaar, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs en met bijbehorende schitterende illustraties. Met bekende en verrassend nieuwe gedichten, geschreven door o.a. Imme Dros, Hans & Monique Hagen, Ted van Lieshout, Edward van de Vendel en Bette Westera. Een boek om te koesteren, om op tafel te leggen en elke dag een gedicht uit te lezen of om heerlijk door te bladeren. Volop genieten! Een heel mooi cadeauboek voor alle leeftijden.

bekijk in onze webshop

Irene
januari 2020
9789021414867

Het werkstuk (of hoe ik verdween in de jungle)

Simon van der Geest

Eva zit in groep 8 en moet voor biologie een werkstuk maken over iets waar ze meer over wil weten. Ze kiest 'biologische vaders' als onderwerp, omdat ze graag meer wil weten over haar eigen biologische vader. Haar moeder, een beroemde zangeres, vertelt bijna niets over hem. Van wie heeft ze haar donkere huid en haar elfde teen die tintelt wanneer iemand liegt? Het boek bestaat uit twee delen; in het eerste deel leren we Eva kennen: een zelfstandig, nieuwsgierig meisje dat alleen opgroeit met haar moeder. Beetje bij beetje komt ze meer te weten over haar vader. In het tweede deel komt Eva, met hulp van een televisieprogramma, in de jungle van Suriname terecht, op zoek naar haar vader.

Door de vlotte en epische schrijfwijze kun je je makkelijk verplaatsen in Eva en voel je je meteen met haar verbonden. Een fantastisch verhaal over een meisje en de zoektocht naar haar roots, voor 10 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop