Boekentips januari 2019


Sherene
januari 2019
9789044538809

Aswoensdag

Hanneke Hendrix

Hanneke Hendrix heeft met Aswoensdag weer een beklemmend mooie roman neergezet. Over Marit die opgroeit in de eenzaamheid van een Limburgs mijndorp en de afstandelijkheid tussen Marit en haar moeder. Maar ook over een zeer actueel thema als Alzheimer en mantelzorg. Na het lezen van De dyslectische-hartenclub was ik al een fan van Hanneke Hendrix, dit wordt door dit boek alleen maar weer bevestigd.

bekijk in onze webshop

Wilna
januari 2019
9789082883008

Dit is mijn moeder

Tommy Wieringa

Prachtig portret van deze Lia Wiersma, de excentrieke, reislustige, spirituele en eigenzinnige vrouw die zijn moeder was.
Een complexe en tegelijkertijd liefdevolle relatie, opgetekend in mooie zinnen en verbeeld middels vele foto's. Een document over een bijzondere vrouw!

bekijk in onze webshop

Annelies
januari 2019
9789046824313

Gapen onder water

Revka Bijl

Superleuk en sprankelend debuut over Veda. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet om een goed bestaan op te bouwen. Haar beste vriendin doet ondertussen alles moeiteloos. Als ze bevriend raakt met een elfjarig meisje, vraagt ze zich af of ze wel normaal is. Met veel humor beschrijft Revka Bijl hoe Veda haar weg zoekt en inspiratie vindt op de meest onverwachte manier.
bekijk in onze webshop

Annelies
januari 2019
9789029092739

De onsterfelijken

Chloe Benjamin

In 1969 krijgen de vier broers en zussen Gold van een waarzegster hun sterfdatum te horen. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en ieder van hen probeert op eigen wijze het lot te bezweren. Een meeslepende roman over sterfelijkheid, rouw en passie.
bekijk in onze webshop

Annelies
januari 2019
9789046823873

De paradox van geluk

Aminatta Forna

Jean, een Amerikaanse, is in Londen om stadsvossen te bestuderen. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer ze Atilla ontmoet, een psychiater uit Ghana en gespecialiseerd in oorlogstrauma’s. Wanneer Atilla’s neefje vermist blijkt, gaan ze samen naar hem op zoek. Gaandeweg ontvouwt zich een bijzondere vriendschap tussen Jean en Atilla. 'De paradox van geluk' is een aangrijpende roman over instinct, veerkracht en de complexiteit van menselijke relaties. Aminatta Forna toont ons de verborgen kanten van de multiculturele wereldstad waarbij de natuur in Londen een grote rol speelt. Zij laat ons met een andere blik naar de westerse wereld kijken. Een prachtig boek!

bekijk in onze webshop