Boekentips februari 2019


Annelies
februari 2019
9789460039409

Het Zoutpad

Raynor Winn

Raynor Winn en haar Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Ze raken hun huis in Wales kwijt en Moth krijgt te horen dat hij ernstig ziek is. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Wanhopig nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. Een mooi, inspirerend verhaal over de helende kracht van de natuur. 
bekijk in onze webshop

Steven
februari 2019
9789400402935

Helden

Stephen Fry

Vorig jaar was er Mythos, het boek over de Griekse Goden. Stephen Fry wist er honderdduizenden mee te boeien. Nu is er Helden, het boek over de Griekse Helden. Jason en de Argonauten, Oidipous, Theseus, Perseus, Herakles en al die anderen. Wéér in die heerlijke stijl geschreven, wéér ongelofelijk goed. En wat deze boeken van Fry zo uniek maakt: de dialoog. Eindelijk horen we ze dingen tegen elkaar zeggen, eindelijk horen we Eurydike zeggen dat Orfeus vertrouwen moet hebben, dat ze maar tien stappen achter hem loopt… De verhalen worden er mogelijk zelfs nóg beter van. Wat mij betreft een tweedelige serie die iedereen in huis moet hebben.

bekijk in onze webshop

Dianne
februari 2019
9789082704525

Brabant wereldwijd

Jac. Biemans

De Eindhovense fotograaf Gerardus van Mol (1928) fietste vanaf de jaren ’50 door de regio midden-Brabant om foto’s te maken van bijzondere mensen. Zijn foto’s werden evenwel wereldwijd geëxposeerd. Foto’s van oude, eenvoudige mensen vooral, die hun eigen stek hadden en bleven vasthouden aan het leven in Brabant zoals dat altijd was geweest. Veranderingen in de wereld en de maatschappij hadden geen vat op hen. Tevreden en sober, wars van beschaving en materieel gewin, getekend door het harde boerenleven en vaak omringd door talloze huisdieren, maken deze bijzondere mensen een oorspronkelijke en gelukkige indruk. Van Mol is een uitgesproken exponent van de rijke Brabantse plattelandsfotografie uit de vorige eeuw en past naadloos in het rijtje Martien Coppens, Noud Aertsen, Toon Michels en Gaston Remery.

bekijk in onze webshop

Steven
februari 2019
9789029092517

De Hills

Matias Faldbakken

In korte hoofdstukken vertelt Faldbakken over de ober van restaurant De Hills, dat in de tijd stil is blijven staan. De gasten zijn al jaren hetzelfde, het personeel is hetzelfde en het decor is hetzelfde. Voor de ober gaat alles op de automatische piloot. De totaal onverwachte komst van een jonge vrouw zorgt echter voor problemen. Faldbakkens taal is kleurrijk en hij weet simpele observaties in prachtige woorden uit te drukken. De Hills is fijne warme roman, met af en toe een vleugje Fawlty Towers, waar een gevoel van nostalgie van elke pagina druipt.

bekijk in onze webshop

Steven
februari 2019
9789048846047

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

De 26-jarige (naamloze) hoofdpersoon is slank, jong, mooi, afgestudeerd aan Columbia, heeft een leuke baan en een mooi appartement op een goede locatie. Maar toch is ze niet gelukkig. Dus besluit ze een medicinale ‘winterslaap’ te gaan houden. Een jaar lang helemaal niets. Eens kijken of ze daar gelukkiger van wordt. In zwartgallige, directe en toch fijnzinnige taal vertelt Moshfegh over een vrouw die in extremen op zoek gaat naar zichzelf: een prachtige existentiële roman die regelmatig doet schaterlachen, maar ons na het laatste hoofdstuk met een bek vol tanden achterlaat, ons afvragend wie we nou eigenlijk (willen) zijn.

bekijk in onze webshop

Irene
februari 2019
9789047711117

De geschiedenis van Jane Doe

Michael Belanger

Ray en Simon zijn twee niet-populaire vrienden die in het saaie stadje Burgerville wonen. Maar dan komt Jane bij hen in de klas en tot ieders verbazing sluit ze zich aan bij de twee jongens. Ray wordt verliefd en weet beetje bij beetje het vertrouwen van Jane te winnen. Omdat het verhaal verspringt in de tijd weet je dat het niet goed afloopt. Toch doet dit niets af aan de spanning over wat er precies gebeurd is. Een mooie, actuele YA-roman waarin depressiviteit goed in beeld wordt gebracht.

bekijk in onze webshop