Boekentips april 2020


Dianne
april 2020
9789025907419

Handboek voor de moderne stoïcijn

Gregory Lopez en Massimo Pigliucci

Doen wat in je macht ligt en omgaan met de omstandigheden zoals ze zich voordoen. Dat is in het kort de wijsheid van de stoïcijnen, bij uitstek de wijsheid die ons in deze coronacrisistijd kan helpen. In het Handboek voor de moderne stoïcijn – 52 oefeningen voor een evenwichtig leven verwerken de Italiaanse filosoof Pigliucci en de Amerikaan Lopez, oprichter van The Stoic Fellowship, de eeuwenoude filosofie tot denktechnieken die wij in de moderne tijd goed kunnen gebruiken. Het boek is ingedeeld in 52 wekelijkse lessen, bestaande uit een klassieke tekst die een relevante betrekking heeft op een moderne probleemsituatie en een praktische oefening. Elke les wordt vermeld wat je gaat doen en wat je eraan hebt. Het boek geeft je een bruikbaar handvat om meer gemoedsrust te verkrijgen.

bekijk in onze webshop

Irene
april 2020
9789045124407

Offerkind

Rob Ruggenberg

Ain is een meisje dat moet trouwen met haar oudste broer. Als ze zich verdedigt loop het helemaal uit de hand en slaat ze op de vlucht. Haar jongste broertje die ervan getuige is, vlucht met haar mee en samen gaan ze door gevaarlijke moerassen en over wilde rivieren naar de zee. Ver weg aan de kust hopen ze veilig te zijn. Maar voordat ze de zee bereiken moeten ze uit handen zien te blijven van agressieve jonge wolven, een vijandige heksenmeester en de wraak van de moerasgodin. Vanaf de eerste pagina duik je in het Nederland van 4.000 jaar geleden, het verhaal weet je meteen te pakken. Rob Ruggenberg beschrijft de personages heel levendig; ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Dit spannende, meeslepende verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vanaf 12 jaar.
bekijk in onze webshop

Irene
april 2020
9789000370368

De ridder zonder billen

Levina van Teunenbroek

In het heetst van de strijd raakte een ridder zijn billen kwijt. Welke prinses zou hem nu nog willen? Wie wil er immers een ridder zonder billen? Gelukkig is er een billenwinkel in het land... Een hilarisch en origineel prentenboek op rijm met vrolijke, toepasselijke illustraties waar elke peuter en kleuter van zal genieten!

bekijk in onze webshop

Irene
april 2020
9789026151200

Ember en de ijsdraken

Heather Fawcett

Ember is een vuurdraak maar door haar vader, die magier is, veranderd in de gedaante van een meisje met onzichtbare vleugels. Omdat Ember niet tegen de felle zon en warmte van de zomer kan, wordt ze door haar vader van Londen naar haar tante in Antarctica gestuurd. Daar ontdekt ze de jacht op de ijsdraken en deze wil ze koste wat kost redden. Een spannend, vlot geschreven avonturenverhaal vol magie. Vanaf 11 jaar.

bekijk in onze webshop

Wilna
april 2020
9789403172507

Aan het einde van de nacht

Nir Baram

Barams derde roman is een coming-of-age-verhaal en requiem in één. Een verslag van een zoektocht naar antwoorden. In Mexico-Stad haalt hoofdpersoon Jonathan herinneringen op aan zijn beste vriend Joël, die onlangs zelfmoord heeft gepleegd. Waarom, had Jonathan meer kunnen doen om dit te voorkomen? Hij blikt terug op de tijd dat ze samen opgroeiden in een kleine nederzetting vlakbij Jeruzalem. De bekende schrijver A.B.Yehoshua noemt Baram de beste schrijver van dit moment!
bekijk in onze webshop

Irene
april 2020
9789000371136

Hoe fel de zon ook scheen

Arend van Dam

In dit leerzame boek maak je kennis met bekende en minder bekende Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Met helden zoals Miep Gies, die de familie Frank hielp tijdens hun onderduik. Met 'foute' mensen als Anton Mussert en Willem Mengelberg, die het eens waren met de plannen van Adolf Hitler. En met Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld beleefden. Als geen ander weet Arend van Dam de geschiedenis voor kinderen in spannende, toegankelijke verhalen te beschrijven zonder afbreuk te doen aan de realiteit. Om voor te lezen vanaf 7 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar.

bekijk in onze webshop