Boekenbon-cadeaukaart

De Boekenbon-cadeaukaart is dé cadeaubon van Nederland. Het is een aantrekkelijk cadeau om te krijgen en om te geven. Je geeft of krijgt immers de vrijheid van kiezen. En een boek dat zelf uitgekozen mag worden, staat hoog op veel verlanglijstjes! Je kunt er in elk geval boeken, luisterboeken en ebooks mee kopen in de boekhandel en op Libris.nl.

Belangrijke wijziging wegens nieuwe regelgeving
Per 1-7-2020 is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de Boekenbon cadeaukaart, omdat deze gezien worden als ‘elektronisch geld’ (EGI) en vallen onder de werking van deze wet. Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van de transactie van de Boekenbon cadeaukaart niet meer zijn dan 50 euro. Uiteraard kun je het resterende deel van de transactie betalen met een van onze andere betaalmethodes.

Voorbeeld: je hebt een Boekenbon cadeaukaart met een waarde van 100 euro. Je koopt in onze webshop een artikel van 75 euro, dan kun je 50 euro betalen van het tegoed dat op je cadeaukaart staat. De resterende 25 euro met bijv. iDeal. Het overige tegoed op de cadeaukaart kun je bij een volgende bestelling gebruiken.

Waar kan ik de Boekenbon-cadeaukaart kopen?
Je koopt de Boekenbon-cadeaukaart in de boekhandel. Je kunt de bon helaas niet via de webshop bestellen en afhalen in de boekhandel of via de webshop kopen en thuis laten bezorgen. De Boekenbon-cadeaukaart kan wel in de webshop verzilverd worden. 

Welke waarde heeft de Boekenbon-cadeaukaart?
Je kunt kaarten kopen ter waarde van 10 euro, 15 euro, 20 euro en 25 euro. Ook is de kaart verkrijgbaar met een zelf te bepalen waarde (tussen 5 euro en 250 euro). Je kunt iemand dus een Boekenbon-cadeaukaart van 33,33 euro of 177 euro geven.

Kies je Boekenbon
Maak je keuze uit de Kook Boekenbon, de Spannende Boekenbon, de Kinder Boekenbon of de Nederlandse Boekenbon. Door een Boekenbon te geven, steun je bovendien twee goede doelen die zich inzetten voor leesbevordering. Van iedere zakelijke bestelling gaat standaard 2,5% van de waarde naar de VoorleesExpress en Stichting Lezen & Schrijven.

Wat is de geldigheidsduur van de Boekenbon-cadeaukaart?
De Boekenbon-cadeaukaart is 3 jaar geldig na aanschaf en activeren. Heb je een Boekenbon-cadeaukaart aangeschaft vóór 1 september 2017, dan is jr Boekenbon-cadeaukaart 10 jaar geldig. Hoelang je kaart nog geldig is, kun je controleren bij de boekhandel en bij de saldochecker op de site van Boekenbon.nl.

Hoeveel saldo staat er op mijn Boekenbon-cadeaukaart?
Dit kun je controleren bij de saldochecker op de site van Boekenbon.nl. Ook kun je dit navragen in de boekhandel.

Moet ik het tegoed op mijn kaart in één keer besteden?
Nee, je kunt de Boekenbon-cadeaukaart ook in delen besteden. Doe je een aankoop, dan wordt de koopprijs van het saldo op de Boekenbon-cadeaukaart afgeboekt. Als er nog saldo resteert, dan kun je dit gebruiken voor een volgende aankoop. Is het saldo onvoldoende om je aankoop te betalen, dan dien je op een andere manier bij te betalen. Contant of per pin in de boekhandel en online via iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal.

Waar kan ik de pin-/veiligheidscode op de Boekenbon-cadeaukaart vinden?
De pin-/veiligheidscode kun je vinden onder de kraslaag op de achterkant van de Boekenbon-cadeaukaart. Deze code en het 19-cijferige kaartnummer heb je nodig bij het online verzilveren van de Boekenbon. Je verzilvert de boekenbon door in 'Stap 3: Betaalwijze' te kiezen voor de optie 'Ik betaal met mijn boekenbon' waarna je het kaartnummer kunt invullen.

Is de Boekenbon-cadeaukaart heroplaadbaar?
Nee. De cadeaukaart kan niet opnieuw worden opgeladen (of bijgeladen als er nog saldo op staat). Als het saldo op de Boekenbon-cadeaukaart volledig is besteed, komt de kaart te vervallen.

Kan de Boekenbon-cadeaukaart worden geblokkeerd?
Ja, dat kan bijvoorbeeld wanneer fraude geconstateerd is. Ook bij een calamiteit kan de Nederlandse Boekenbon b.v. genoodzaakt zijn om bepaalde Boekenbon-cadeaukaarten te blokkeren. De betreffende kaarthouders maken dan aanspraak op een vervangende Boekenbon-cadeaukaart, geladen met het (restant)tegoed van de geblokkeerde kaart. Mocht zich dit voordoen, dan krijg je meer informatie via Boekenbon.nl.

Behoudt een Boekenbon zijn waarde bij bijvoorbeeld faillissement?
Absoluut. De Nederlandse Boekenbon valt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank en heeft een EGI-vergunning voor het digitale betalingsverkeer. Hierdoor zijn alle uitstaande gelden veiliggesteld in een Stichting Derdengelden, zodat deze gelden altijd voor de volle honderd procent kunnen worden uitgekeerd en de gekochte bonnen hun waarde houden.

Ik heb een (oude) papieren Boekenbon is deze nog geldig?
Ja, deze is onbeperkt geldig en te verzilveren in de boekhandel. Deze papieren Boekenbon kun je helaas niet gebruiken in onze webshop. Deze papieren Boekenbon wordt niet meer gemaakt.

Hostname: pro-mbooks2