We waren acht jaar aan de macht

ebook

Een Amerikaanse tragedie

Ta-Nehisi Coates Taal: Nederlands

ebook EPUB

€ 14,99

We waren acht jaar aan de macht

ebook EPUB

€ 14,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

<>Ta-Nehisi Coates op rassenpolitiek tijdens en na het Obama-tijdperk

Van de allereerste zwarte president van de Verenigde Staten naar de verkiezing van de man die door Coates wordt omschreven als de 'eerste witte president' van Amerika, Donald Trump. Het contrast kon nauwelijks groter zijn. En toch is dit niet de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat er na acht jaar van hoopvolle vooruitgang ineens een drastische koerswijziging plaatsvond.

'We waren acht jaar aan de macht,' zo klonk de klaagzang van zwarte politici toen de witte overheersing terugkeerde in het zuiden van de VS na een periode tijdens de Reconstructie waarin er een einde leek te komen aan de rassenscheiding. Coates verbindt het heden met dit tragische verleden en onderzoekt het presidentschap van Barack Obama en hoe de radicale ommekeer in Amerika tot stand is gekomen – en hoe het verleden toch altijd aanwezig blijft.

Het boek bestaat uit een selectie van Coates' meest iconische publicaties voor The Atlantic en acht nieuw geschreven essays waarin hij een hartverscheurende kijk geeft op de problemen rondom racisme, rassenpolitiek, de Black Lives Matter-beweging enwhite supremacyin de Verenigde Staten.

ISBN
9789000360949
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Spectrum
Druk
1e
Verschenen
06-02-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
345 pp.
Genre
Literaire non-fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris