Antihelden

bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon

Revolutie en oorlog zijn al wat de klok slaat in de Franse Tijd (1794-1815). De dynamiek van deze periode is grenzeloos. Overal stort de oude wereld in en begint de moeizame opbouw van een nieuw soort samenleving. Hoe houden gewone mensen zich staande in een tijd waarin alle zekerheden wegvallen?

Beleef mee hoe antihelden van allerlei slag overleven in crisistijd. In niet eerder ontdekte brieven, dagboeken en kronieken geven zij zichzelf bloot: verlangen, hartstocht, overspel, seks, werken, wonen, geloven, lijden en sterven komen samen in indringende levensverhalen. Kijk door de ogen van een havenarbeider, kanaalgraver, koetsier, koster, student, rentenier, apotheker, soldaat en officiersvrouw en ontdek een wereld die verrassend dichtbij je staat. De honderden authentieke, veelal nooit eerder gepubliceerde illustraties, nemen je helemaal terug naar de Franse Tijd. Een intiemere inkijk in het dagelijks leven van tweehonderd jaar geleden kreeg je nog nooit.

Joost Welten is doctor in de geschiedenis. Zijn dissertatie In dienst voor Napoleons Europese droom is bekroond door de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Sub titel bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon
Autheur Joost Welten
ISBN: 9789059086067
Prijs vanaf: 1500
Uitgever Standaard Uitgeverij - Algemeen
Verschenen 2015
Taal Nederlands
Bladzijden
Bindwijze Gekartonneerd