Paperback

€ 19,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

Een uitkomst in de dagelijkse taalpraktijk! Kort en duidelijk antwoord op de honderd meestgestelde vragen over het Nederlands, waarbij je in ÚÚn oogopslag ziet hoe het in vergelijkbare gevallen moet. Bondig, praktisch en overzichtelijk.

Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod:
  • Spelling: teveel of te veel, accoord of akkoord, rugge(n)graat, geluid(s)hinder, m/Middeleeuwen; groene Ún witte spelling;
  • grammatica: gebeurd/gebeurt, enkelvoud of meervoud, de/het, zijn/haar, dat/wat;
  • woordkeuze: voorzetsels, Engelse woorden;
  • leestekens.

Ook vind je informatie over het schrijven van brieven, opsommingen en getallen, en een paar handige lijsten, bijvoorbeeld met oude naamvallen (te allen tijde) en werkwoorden waar hen of hun bij hoort. Achterin staat een uitgebreid register.

Voor iedereen - van taalprofessional tot -liefhebber - die behoefte heeft aan een handzaam, bondig naslagwerk over de Nederlandse taal.

De Taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal geeft dagelijks praktische antwoorden op vragen over het Nederlands. Het Genootschap Onze Taal is een vereniging voor taalliefhebbers, die vooral bekend is van het tijdschrift Onze Taal.
ISBN
9789012581363
Vorm
Paperback
Uitgever
BIM Media BV
Druk
1e
Verschenen
13-11-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
221 pp.
Genre
Naslagwerken & Woordenboeken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris