Gebonden

€ 12,50

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
Kookboek van Amsterdam

Gebonden

€ 12,50

Boeken gratis bezorgd vanaf € 15,- binnen NL en BE
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente. Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.
ISBN
9789082347586
Vorm
Gebonden
Uitgever
Het Zwarte Schaap
Druk
1e
Verschenen
20-03-2018
Taal
Nederlands
Pagina's
80 pp.
Genre
Koken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr1 : libris