wimboektoe11.2.jpg
14-03-2019

WimBoekToe met Hanneke Hendrix, Judith Maassen en Joris van Casteren

WimBoekToe, het sprankelende boekenprogramma van Boekhandel Adr. Heinen en Babel ontvangt op 14 maart Hanneke Hendrix, Judith Maassen en Joris van Casteren.

Van schrijver, hoorspel- en podcastmaker Hanneke Hendrix verscheen in november Aswoensdag, haar meest persoonlijke roman over een vrouw die terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp, terwijl ze bezig is met een laatste ivf-poging. Ze gaat voor haar moeder met alzheimer zorgen, maar ziet op tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

Van Judith Maassen verscheen onlangs Het nabestaan van Anna Portier, een afwisselend ontroerende, harde en droogkomische debuutroman. In korte zinnen met veel zeggingskracht vertelt Judith Maassen over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood.

Joris van Casteren baarde veel opzien met zijn boek Moeders lichaam, over vrijgezel Piet van der Molen die na de dood van zijn moeder haar lichaam verstopt.  Tweeënhalf jaar later staan er twee agenten bij hem op de stoep. Een paar uur later kijkt de straat toe hoe mensen in witte pakken een gammele kist naar buiten takelen. Moeders lichaam is een onthutsend verhaal over liefde, dood, trouw en bedrog. Tevens is het de kroniek van een kwijnend dorpsleven in een krimpregio, waar gemeenschapszin en sociale controle niet langer vanzelfsprekend zijn.

donderdag 14 maart, 19.30 uur / Babel (Muzerije) / entree € 12,50 inclusief pauzedrankje / kaarten zijn hier te bestellen