Grunberg_Arnon_RV201501-KoosBreukel.jpg
08-11-2018

WimBoekToe

Het sprankelende boekenprogramma waarin gastheer, schrijver en columnist Wim Daniëls bekende en minder bekende auteurs voorstelt aan het publiek. Vanavond: Jaap Robben en Arnon Grunberg.

Het belooft (opnieuw) een bijzondere avond te worden, deze editie van onze literaire talkshow WimBoekToe. Te gast: twee schrijvers van naam - heel verschillend en allebei even indrukwekkend. 

De eerste, Jaap Robben veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Het boek werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs, de Dioraphte Literatour Publieksprijs en de ANV Debutantenprijs. Dit jaar verscheen Zomervacht, over de dertienjarige Brian die bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan woont en zich over zijn verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien moet ontfermen. ‘Een mooie, bescheiden roman’, schreef Elsevier. ‘Subliem, vond Wim Daniëls. De boekenjury van De Wereld Draait Door verkoos Zomervacht tot Boek van de Maand.

De tweede, gevierd en veelvuldig bekroond schrijver Arnon Grunberg, behoeft eigenlijk amper introductie. Hij schrijft romans, korte verhalen, columns, essays, reportages en recensies. Ook zijn laatste (43ste) boek Goede mannen kreeg weer juichende recensies: ‘Deze roman gaat verder dan wie dan ook zou durven’, schreef Trouw. ‘Je kunt hem niet neutraal lezen, daar is hij simpelweg te goed voor’, stelde De Groene Amsterdammer. 

donderdag 8 november, 19.30 uur / Muzerije / entree € 12,50 inclusief pauzedrankje / kaarten zijn hier te bestellen