redmond-ohanlon-the-voyage-of-the-beagle1-0-0-760-500.jpg
27-10-2017

'The Voyage of the Beagle'

In 1839 publiceerde Charles Darwin zijn reisboek 'The voyage of the Beagle' over zijn vijfjarige reis rond de wereld. Naar aanleiding van een nieuwe, geïllustreerde editie van dit natuurhistorische meesterwerk, gaan de Britse schrijver en televisiemaker en levende legende Redmond O’Hanlon en schrijver Alexander Reeuwijk met elkaar in gesprek. Vrijdag 27 oktober 2017 20:00 Entree 10 euro Locatie Verkadefabriek Clubzaal

Kaartverkoop: www.verkadefabriek.nl

Tijdens de reis met de Beagle legde Darwin de basis voor zijn evolutietheorie, waardoor onze kijk op de wereld voorgoed veranderde. Het bijzondere aan het reisboek is dat je als lezer getuige bent van de ontwikkelingen van de jonge natuuronderzoeker, die uiteindelijk resulteerden in het idee over evolutie.

O’Hanlon en Reeuwijk bespreken deze avond het belang van Darwin’s meesterwerk en andere natuurhistorische reisboeken en ze stellen de vraag wat de motieven van natuuronderzoekers waren om met gevaar voor eigen leven woeste jungles en desolate woestijnen te doorkruisen. En hoe is het nu met het natuurhistorisch reisboek gesteld?

Een avond vol historie en vermakelijke anekdotes van Edmond O’Hanlon en Alexander Reeuwijk.

Redmond O’Hanlon (1947) is een Britse schrijver en televisiemaker. Zijn natuurhistorische reisboeken, Naar het hart van Borneo, Tussen Amazone en OrinocoCongo en Storm, worden gerekend tot de klassieke reisliteratuur van de twintigste eeuw. De laatste jaren verwierf O’Hanlon bekendheid met de VPRO series In het kielzog van de Beagle en O’Hanlons Helden, waarmee hij de wereld over reisde in de voetsporen van zijn natuurhistorische helden.

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver van boeken over natuur en reizen. In 2011 publiceerde hij Darwin, Wallace en de anderen, een geschiedenis van de evolutietheorie op basis van gesprekken met Redmond O’Hanlon. Reizen tussen de lijnen, over biogeografie, Indonesië en Alfred Russel Wallace, stond op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek. Zijn meest recente reisboek gaat over Iran, Achter de sluier het land.

Let op, op deze avond zal Engels gesproken worden.

Het programma is een samenwerking tussen de Verkadefabriek en Boekhandel Adr. Heinen