KENNEDY HC Cover
10-11-2019

Meet & greet Erik Varekamp en Mick Peet: De Kennedy Files

Binnenkort verschijnt ‘Op geheime missie’, het tweede deel in de serie De Kennedy Files van auteurs Erik Varekamp en Mick Peet. Op zondag 10 november presenteren zij hun boek tijdens een meet & greet bij Heinen.

Dit tweede deel in de serie De Kennedy Files begint eind jaren dertig, als ambassadeur Joseph P. Kennedy vanaf zijn standplaats Londen zijn zoons Joe Jr. en Jack (de latere president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy) op rondreis door Europa stuurt. Daar komen zowel Joe Jr. als Jack in benarde situaties terecht. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, neemt Winston Churchill het stokje over van premier Neville Chamberlain. Die wisseling van de wacht betekent dat ambassadeur Kennedy geen vrienden meer over heeft in Londen. Hij wordt teruggeroepen naar Washington. Het is aan zijn zoons om zijn politieke ambities alsnog waar te maken: de eerste Iers-katholieke president van Amerika worden.

Erik Varekamp werkte als freelance illustrator voor o.a. de VPRO-gids, Elsevier Weekblad en Het Financieele Dagblad. Vormgever Mick Peet won met zijn boeken-, kranten- en magazinesontwerpen verschillende prijzen; sinds 2008 is hij art director bij Het Financieele Dagblad. Erik en Mick publiceerden eerder de getekende biografie van prins Bernhard: Agent Orange en nu De Kennedy Files (delen 3 en 4 zijn in de maak).

zondag 10 november, 15.00 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree gratis