Karin Anema
06-02-2020

Lezing Karin Anema: De wet van de stilte

Karin Anema is schrijfster/journaliste met een groot inlevingsvermogen; met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen.

Voor haar boek De wet van de stilte reisde ze door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze ging op zoek naar de verhalen achter de plekken – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van af liggen. Zo legt ze bloot hoe mensen de generatieslange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen.

De wet van de stilte gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor. Met een open blik, echt contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.

Drie jaar na het Colombiaanse vredesakkoord liggen de wonden van 50 jaar conflict nog wagenwijd open. Dat ondervond schrijfster en journalist Karin Anema die na de ondertekening in 2016 Colombia doorkruiste van noord naar zuid en van het tropisch oerwoud tot hoog in de Andestoppen. Ze sprak met boeren, ex-guerrillastrijders, daders en slachtoffers en schreef hun verhalen op in een fascinerend boek: de Wet van de Stilte. [Bureau Buitenland NPO Radio 1]

Van Karin verschenen eerder onder meer De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw, De laatste grens (nominatie Bob den Uylprijs) en Boegwater – leven op de binnenvaart, dat eveneens genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs.

donderdag 6 februari, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree gratis, aanmelden via info@heinen.nl