publication-569.jpg
02-10-2018

Lezerscafé over Joseph Roth

Op 2 oktober is vertaalster Els Snick te gast in het Lezerscafé. Zij gaat met Margriet Kemper en publiek in gesprek over Joseph Roth.

De afgelopen paar jaar verschenen veel boeken van Joseph Roth (1894-1939) en de auteur kan rekenen op warme belangstelling. Er bestaat zelfs een Vlaams-Nederlands Joseph Roth Genootschap!

Wie zou denken dat hij nu pas echt ontdekt wordt in ons taalgebied, heeft het mis. De schrijver had een echte band met België en Nederland in de jaren dertig van de vorige eeuw en verbleef langere periodes in Oostende en Amsterdam.

Deze opmerkelijke 'revival' is misschien wel vooral te danken aan Els Snick, Belgisch vertaler en literatuurwetenschapper. Zij is de gast in het Lezerscafé op dinsdag 2 oktober; Margriet Kemper gaat, na een korte inleiding, in gesprek met haar. Na de pauze krijgt u de kans om uw favoriete Roth-passage voor te lezen (niet verplicht, wel zeer gewaardeerd).

Houdt u van Roth's romans of juist van zijn journalistieke werk, of wilt u er kennis mee maken, kom dan naar het Lezerscafé!

dinsdag 2 oktober, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree: € 5, incl. pauzedrankje / reserveren via info@heinen.nl