Rodaan Al Galidi Joris Schweppe
10-03-2020

Lezerscafé met Rodaan Al Galidi

Twintig jaar geleden was de Iraaks-Nederlandse schrijver Rodaan Al Galidi al eens gast op de kunstacademie hier in de stad. Zijn optreden maakte toen grote indruk op het jonge publiek. Nu, een schrijversleven verder, heeft hij zijn eigen plaats opgeëist én gekregen in de Nederlandse literatuur. Op 10 maart komt Rodaan Al Galidi weer naar Den Bosch, naar het Lezerscafé bij Heinen.

In 2016 kwam Hoe ik talent voor het leven kreeg uit, een confronterende roman over hoe het is om als asielzoeker jaren te moeten wachten op een verblijfsvergunning. Onlangs verscheen zijn boek Holland, waarover de schrijver zegt: "Dit boek is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders. In hun hart, in hun geest, in hun hoofd.”

Op 10 maart is Rodaan Al Galidi onze gast in het Lezerscafé; Margriet Kemper houdt een korte inleiding en gaat met hem in gesprek. Op deze avond wordt ook aandacht besteed aan de publicatie U bent hier, van de Academie voor Beeldvorming die kunst gebruikt om veranderingen in de samenleving zichtbaar te maken. Opgetekende verhalen van nieuwkomers en bewoners van de stad zijn verwerkt in twee dialogen, bedoeld om samen hardop te lezen en zo meer begrip te krijgen voor elkaars wereld.

Kom naar het Lezerscafé en lees uw favoriete passage voor! Uit een van Rodaan's romans of poëziebundels. Of een fragment uit een boek dat aansluit op de inhoud van de avond. Natuurlijk niet verplicht, wel zeer gewaardeerd.

dinsdag 10 maart, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree: € 5 euro, incl. koffie en thee / reserveren via info@heinen.nl