kester freriks.jpg
08-01-2019

Lezerscafé met Kester Freriks

Op 8 januari is Kester Freriks de gast in ons Lezerscafé. Van hem verscheen onlangs 'Tempo Doeloe – een omhelzing', eerder schreef hij 'Echo's van Indië – De onafhankelijkheid van Indonesië in verhalen en herinneringen'. Margriet Kemper gaat vanavond met hem en het publiek in gesprek over zijn boeken en Nederlands-Indië.


De geschiedenis van Nederlands-Indië en de rol van Nederland worden sinds een paar jaren herschreven. Geweld, onderdrukking, uitbuiting, schuld en boete staan nu centraal. Kester Freriks’ 'Tempo Doeloe – een omhelzing' wil een pamflet zijn dat een eerherstel bepleit voor het Nederlands-Indië zoals het eens was. En een pamflet lokt discussie uit.

Margriet Kemper (in 1951 geboren in Bandung) is goed thuis in de Indische wereld en de Indische literatuur. Haar verhouding tot die wereld is ambivalent: liefdevol én kritisch. Zij gaat met Kester Freriks en het publiek in gesprek.

Bovendien wordt u uitgenodigd een passage uit uw favoriete boek over Indië voor te lezen. Niet verplicht, wel zeer gewaardeerd.

Dinsdag 8 januari, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree € 5, incl. pauzedrankje / reserveren via info@heinen.nl