thoreau wandelen.jpg
12-02-2019

Lezerscafé met Jelle Reumer

Onlangs verscheen het boekje 'Wandelen' van de 19e-eeuwse Amerikaanse schrijver Thoreau. Het is ‘een lofzang op het naast en dwars over de gebaande paden lopen’. Bioloog, paleontoloog en auteur Jelle Reumer schreef er een nawoord bij; hij is op 12 februari onze gast in het Lezerscafé.

Henri David Thoreau werd in zijn tijd en ver daarna beroemd met het filosofische, spirituele en maatschappijkritische Walden, dat hij schreef na een verblijf buiten de 'beschaafde wereld'. Zijn Wandelen (1862) verscheen nog niet eerder in Nederlandse vertaling.

Jelle Reumer schreef vele boeken over onze verhouding tot de natuur, waaronder De mierenmens, Natuur als misverstand en De vis die aan land kroop.

In dit Lezerscafé staat de Thoreau’s tekst centraal en zullen Jelle Reumer, Margriet Kemper en het publiek het over wandelen hebben. Wandelen in de natuur is bij uitstek een manier om je gedachten de vrije loop te laten en ontspanning maar ook concentratie te vinden.

Kent u een mooie passage waarin het wandelen een rol speelt? Neem uw boek mee en lees voor. Niet verplicht, wel zeer gewaardeerd.

di 12 februari, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree: € 5, incl. pauzedrankje / reserveren via info@heinen.nl