Hooge Nest.jpg
22-11-2018

Interview Roxane van Iperen: ''t Hooge Nest'

Half november verschijnt ''t Hooge Nest' een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden. Op 22 november komt schrijfster Roxane van Iperen er bij ons in de boekhandel over vertellen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest brengt deze ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Jurist en publicist Roxane van Iperen schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.

do 22 november, inloop 19.30 uur aanvang 20.00 uur / Boekhandel Adr. Heinen / reserveren: info@heinen.nl