Voorkant Flyer Het Uur U
30-10-2019

Het uur U

Een beeldend concert dat uitmondt in theater. Zo laat 'Het uur U', een community art voorstelling naar het klassieke gedicht van Martinus Nijhoff uit 1942 zich het beste omschrijven.

In Het uur U is de toeschouwer als een vlieg op de muur. Zo kruip je binnen in de levens van de bewoners. Ze leiden hun leven geïsoleerd. We zien de dagelijkse beslommeringen en rituelen. Wat beweegt ze en wat houdt ze binnen? Allen hebben ieder op hun manier de wereld buitengesloten. Maar wat gebeurt er als die wereld te dichtbij komt.

De voorstelling vindt plaats in de smalle Sint Annaplaats, achter De kleine winst, het vroegere atelier van Jeroen Bosch. De initiatiefnemers zijn de bewoners van de Sint Annaplaats, die zich hebben verenigd onder de naam ‘De achterdeur van Jeroen Bosch’. Voor deze productie zijn zij de samenwerking aangegaan met het Koning Willem I College (KW1C), Verkadefabriek, Boekhandel Adr. Heinen en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Studenten van de theateropleiding van het KW1C spelen in Het uur U samen met inwoners van Den Bosch; de films tijdens de voorstelling zijn gemaakt door filmstudenten van de academie voor Media, Art & Performance. Productie/regie: Raoul op ’t Hoog en Jorg van de Kieboom. Componist/dirigent: Tiny van den Boomen.

woensdag 30 oktober t/m zaterdag 2 november + woensdag 6 t/m zondag 10 november, 20.30 uur / Sint Annaplaats / kaartverkoop via Verkadefabriek

Op vrijdag 1 en woensdag 6 november verzorgt de Nijhoff-kenner dr. A.M. Bastings, voorafgaand aan de theaterproductie, bij Heinen een lezing over Martinus Nijhoff en het gedicht, onder de titel Misleidende eenvoud. Hier leest u meer.