Twan&Jos zw-w-2.jpg
01-11-2017

De jongens van de Corridor

In mei 1967 werd in het Brabantse dorp Zeeland een jeugdgevangenis gesticht, de Corridor. Het was geen gewone gevangenis, maar een experimenteel ‘trainingskamp’ voor jongens die veroordeeld waren vanwege lichte vergrijpen. De bedoeling was dat deze jonge delinquenten door orde, hard werken en veel sporten betere mensen zouden worden van hun verblijf in deze strafinrichting. Als ze in een gewone gevangenis tussen de zware criminelen terecht waren gekomen, zouden ze er misschien slechter uit gekomen zijn.

Twan van den Brand en Jos Straathof, beiden oud-journalist van het Brabants Dagblad, deden uitgebreid onderzoek naar de Corridor en spraken bewaarders, groepsleiders en gedetineerden uit die tijd. Het verslag van dit onderzoek resulteerde in het boek De jongens van de Corridor. Tijdens hun lezing bij boekhandel Heinen vertellen zij aan de hand van beeldmateriaal over deze bijzondere gevangenis. Tevens verwelkomen we op deze avond een groepsleider die ons vertelt over zijn ervaringen van zijn werk in de Corridor.

Boekhandel Heinen / 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur / entree €5,00, inclusief koffie of thee, ter plekke te betalen / aanmelden is nodig via info@heinen.nl