Schermafbeelding 2019 12 08 Om 16.43.15
20-01-2020

De druk van geluk

De protestantse en rooms-katholieke kerken in het bisdom Den Bosch ontvangen de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter en journaliste Yvonne Zonderop op maandag 20 januari Jheronimus Bosch Art Center. Thema: ‘De druk van geluk – zoektocht naar een zinvol leven’.

Dirk de Wachter publiceerde in oktober zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ en vertelt daarin hoe obsessioneel we op zoek zijn naar geluk. Journaliste Yvonne Zonderop ziet een hernieuwde functie voor geloofsgemeenschappen, wanneer zij weer stilstaan bij de verbindende verhalen, die ons allemaal gevormd hebben in onze cultuur. Zij vertelt daarover naar aanleiding van haar boek ‘Ongelofelijk. De comeback van religie’.

De avond begint om 19.00 uur met een vesper in de Sint-Janskathedraal. Wie mee wil zingen in het projectkoor, kan zich nu al opgeven bij ericascheenstra@gmail.com, en zich op 20-1 melden om 18.00 uur in zijkapel van de Sint Jan aan de Choorstraat.

De lezingen en het gesprek erover beginnen om 20.00 uur Jheronimus Bosch Art Center, Den Bosch. Entree is gratis. Er is een collecte ter bestrijding van de kosten en Heinen verkoopt er boeken. Let op: vanwege de te verwachte toeloop is aanmelding noodzakelijk.

klik voor kaartverkoop 

maandag 20 januari, 20.00 uur / Jheronimus Bosch Art Center /