24-09-2019

Boekpresentatie Florette Dijkstra

Wat gebeurt er als iemand een kunstwerk maakt? Is het een nieuw ding of grijpt de kunstenaar terug op iets ouds – op grottekeningen bijvoorbeeld? Waarom maken mensen kunst? Florette Dijkstra (1963) laat er schrijvers en kunstenaars over aan het woord in 'Rumoer – over het begin van kunst' (Uitgeverij IJzer, Utrecht).

In Rumoer vullen zestig schrijvers en kunstenaars – dwars door tijd en ruimte – elkaars visies aan en betwisten ze elkaar. Samen bieden ze de lezer een caleidoscopische blik op het begin van kunst – waarbij dat begin niet alleen in het verleden wordt gezocht, maar op elk moment waarop een kunstenaar iets gaat maken. Telkens lijkt de kunst daarbij opnieuw te beginnen.

Op 24 september is Florette bij ons te gast. Margriet Kemper houdt een inleiding, waarna ze in een vraaggesprek en beeldpresentatie met Florette op zoek gaat naar de antwoorden. Ook spreekt zij redacteur en vertaler Ineke van der Burg, die de redactie van het boek deed.

dinsdag 24 september, inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 / Boekhandel Adr. Heinen / entree gratis / aanmelden via info@heinen.nl