bossche2.jpg
13-03-2018

Boekenweek: lezing 'Parels van het Bossche Broek'

Thema van de Boekenweek is ‘Natuur’. Dat daarover genoeg valt te vertellen en te laten zien, bewijst Peter Verhagen. In zijn boek 'De parels van het Bossche Broek' schetst hij dit unieke gebied.

Veel bewoners van 's-Hertogenbosch stappen bijna dagelijks van de drukte van de stad in de weidsheid en rust van het Bossche Broek aan de zuidrand. Het landschap is in Nederland uniek vanwege zijn ligging tegen de middeleeuwse stadsmuur. Het Bossche Boek is in de voorbije eeuwen echter met vele bedreigingen geconfronteerd en sinds enkele decennia wurmt ook het drukke verkeer van de A2 zich dwars door het gebeid tussen 's-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel. Toch is 'het broek' landschappelijk nog altijd een schitterend gebied met een bijzondere flora en fauna. Samen met tal van overblijfselen van de rijke geschiedenis vormen die de parels van het Bossche Broek.

In de Boekenweek houdt Peter Verhagen een lezing bij ons in de boekhandel over die parels, het ontstaan van het gebied en de mogelijkheden het nog te versterken.

dinsdag 13 maart, 19.30 uur / Boekhandel Adr. Heinen / entree € 5 / / aanmelden via info@heinen.nl