Avondeditei
18-09-2019

Avondeditie

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij; ze schuiven aan bij Wilma de Rek en Jan Tromp tijdens de Avondeditie in de Verkadefabriek.

Op acht woensdagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Te gast zijn acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, politici, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten - ze zijn zichzelf, zij zijn de input. Het levert een bonte verzameling verhalen, kritische geluiden en verrassende gesprekken op. 

Sinan Can
Bloedbroeders, De Arabische storm, Onze missie in Afghanistan, De verloren kinderen van het Kalifaat, Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië en Sinan zoekt de klas van Elias. De laatste jaren maakt programmamaker Sinan Can de ene sterke documentaire naar de andere. Leeg en uitgeput was hij toen hij terugkeerde uit voormalig IS-gebied in Syrië en Irak: ‘IS-strijders zijn erger dan nazi’s.’ Een zachtmoedige lobbes in de harde en gevaarlijke journalistiek. ‘Ik wil impact hebben. Dat is waarom ik het doe.’

Ivo Janssen
Hij zat 100 keer achter de vleugel op het podium van het Concertgebouw. Speelde 107 concerten in zijn tot concertzaal omgebouwde munitieschip. Componist Simeon ten Holt (Canto Ostinato) noemde hem ‘de beste pianist van Nederland’. Onverwacht kondigde Ivo Janssen aan dat hij stopt met spelen. Fulltime klusser wordt hij – inderdaad, zo iemand die enge dingen doet met cirkelzaag en hamer. En toch, speciaal voor het Bossche publiek kruipt Janssen nog één keer achter de vleugel.

woensdag 18 september, 20.30 / Verkadefabriek / entree € 11, Supporter € 9 / klik hier voor kaarten en meer info