Literair Podium met Judith Koelemeijer

maandag 24 april 2023 20:00
Literair Podium met Judith Koelemeijer

Bij Literair Podium, een nieuwe literaire talkshow van Huis73, Perron 3, Boekhandel De Omslag en Boekhandel Adr. Heinen, is op maandag 24 april Judith Koelemeijer te gast, auteur van het veelgeprezen boek Etty Hillesum: Het verhaal van haar leven.

Tijdens de lezing zal ze dieper ingaan op de fascinerende levensgeschiedenis van Etty Hillesum en hoe haar dagboeken een unieke inkijk geven in de Tweede Wereldoorlog.

Over Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde overrompelend met Het zwijgen van Maria Zachea (2001). In 2008 verscheen Anna Boom. Ook het biografische Hemelvaart, over het verlies van een jeugdvriendin, werd een bestseller.

Etty Hillesum; Het verhaal van haar leven

Het dagboek van Etty Hillesum maakt op veel mensen een enorme indruk. Ze liet ermee zien dat zelfs onder de meest gruwelijke omstandigheden je trouw kunt zijn aan jezelf en je idealen. Wie was deze vrouw die nu nog steeds zo’n inspiratiebron is? Biografe Judith Koelemeijer ging op onderzoek uit en wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. Dit resulteerde in een biografie met een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken.

maandag 24 april, 20.00 uur / Huis73 / entree: € 12,50 / kaarten zijn hier te bestellen 

pro-mbooks2 : libris