Literair Podium met Eva Posthuma de Boer en Jaap Robben

donderdag 28 september 2023 20:00
Literair Podium met Eva Posthuma de Boer en Jaap Robben

Bij Literair Podium, de literaire talkshow van Huis73, Perron 3, Boekhandel De Omslag en Boekhandel Adr. Heinen, zijn op donderdag 28 september Eva Posthuma de Boer en Jaap Robben te gast. Tijdens deze bijzondere schrijversontmoeting voor jong en oud gaan zij met elkaar, het publiek en interviewer Ivan Borghstijn in gesprek ieder over hun nieuwste boek waarin tragische gebeurtenissen centraal staan die een leven lang bij je blijven.

Eva Posthuma de Boer (1971) publiceerde vijf romans en vier kookboeken. Ze schreef culinaire columns in Het Parool en in 2019 verscheen haar kookboek Eva’s Keukenkast. Samen met haar vader, fotograaf Eddy Posthuma de Boer, heeft Eva een wekelijkse column in de Volkskrant. Eva vertelt deze avond over haar nieuwste roman De hand van Mustang Sally. Een pijnlijk, grappig en liefdevol verhaal over hoe tragische gebeurtenissen vele generaties kunnen doorwerken. Over een ‘troostkind’ dat geboren is omdat zijn broertje is overleden.

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij publiceert poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Met zijn romandebuut Birk veroverde hij boekhandel, lezer en recensent. Zijn werk is veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. In zijn nieuwste boek Schemerleven vertelt Robben het keiharde verhaal van vrouwen over een tijd die nog niet zo heel ver achter ons ligt. Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting met de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Op 81-jarige leeftijd dringt het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar op.

donderdag 28 september, 20.00 - 22.00 uur / Perron 3 / kaarten à € 12,50 (incl. drankje) zijn hier te bestellen

 

pro-mbooks3 : libris