Zin op Zondag met Hedy d'Ancona en Inge Schilperoord

zondag 16 oktober 2022 15:00

In Zin op Zondag, de literaire talkshow van Huis73 en Adr. Heinen, zijn op 16 oktober auteurs Hedy d'Ancona en Inge Schilperoord te gast.

In de wereld van nu is oud out en jong in, constateerde Hedy d’Ancona in haar boek Vrolijk verval. Ze werd na verschijnen vaak aangesproken door grijsaards die haar complimenteerden met haar ‘coming out’ voor de ouderdom. Maar oud worden is niet altijd makkelijk, en de verworvenheden van wijsheid en ervaring gaan soms hand in hand met het verval van krachten. In haar net verschenen Kouwe kermis schrijft d’Ancona op de haar kenmerkende eerlijke en relativerende wijze over die keerzijde. Met humor, en met altijd oog voor het halfvolle glas.

Van Inge Schilperoord verschijnt, na haar bejubelde debuut Muidhond, binnenkort Het licht in de stad. Over de zestienjarige Sophie die zich, na de dood van haar vader die als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten verdedigde, verdiept in jihadisme. Sophies zoektocht naar waar ze thuishoort maakt dat ze niet alleen haar vader, maar ook zichzelf in een ander daglicht gaat zien. Met wie voelt ze zich het meest verwant? Met islamitische klasgenote Zala, of toch met Isra, haar vaders ex-cliënte die zich aansloot bij IS?

zondag 16 oktober, 15.00 uur / Huis73 / entree: € 12,50 / kaarten zijn hier te bestellen 

pro-mbooks2 : libris