Boekentips januari 2019


Boek van de Maand
januari 2019
9789046823873

De paradox van geluk

Aminatta Forna

Jean, een Amerikaanse, is in Londen om stadsvossen te bestuderen. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer ze Atilla ontmoet, een psychiater uit Ghana en gespecialiseerd in oorlogstrauma’s. Wanneer Atilla’s neefje vermist blijkt, gaan ze samen naar hem op zoek. Gaandeweg ontvouwt zich een bijzondere vriendschap tussen Jean en Atilla. 'De paradox van geluk' is een aangrijpende roman over instinct, veerkracht en de complexiteit van menselijke relaties. Aminatta Forna toont ons de verborgen kanten van de multiculturele wereldstad waarbij de natuur in Londen een grote rol speelt. Zij laat ons met een andere blik naar de westerse wereld kijken. Een prachtig boek!

bekijk in onze webshop

Dianne
januari 2019
9789029526227

Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

In de nieuwste roman van Pfeijffer worden de hoofdthema’s snel duidelijk: de liefde en de verloedering van de Europese beschaving. Het hoofdpersonage, Ilja Leonard Pfeijffer, heeft aardig wat weg van de schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Is dat toeval? Je zou dat onbeschaamde ijdelheid kunnen noemen, ware het niet dat het personage zich eerder als hilarische antiheld openbaart. Zijn grote liefde is de kunsthistorica Clio, een mooie, intelligente vrouw met een kritische blik en een sterke wil. Zijn mateloze bewondering voor haar leidt tot avontuurlijke gebeurtenissen, zoals hun zoektocht naar een verborgen schilderij van Caravaggio. Bij ruzie legt hij, ondanks zijn welbespraaktheid, het tegen haar af omdat haar pijlen scherper blijken. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in een oud hotel en in Venetië. Zowel het hotel als de stad symboliseert de ondergang van de Europese beschaving en het massatoerisme, dat de oude Europese kunst en cultuur vernietigt. Datzelfde hedendaagse Europa worstelt met het probleem van vluchtelingen en migranten, op zoek naar een veilig leven. Een asielzoeker vertelt zijn aangrijpende en klassieke vluchtverhaal. In de pers bejubeld als meesterwerk is Grand Hotel Europa tevens een maatschappelijk geëngageerde roman, vol prachtige verhalen en ernstige actuele thema’s, gelardeerd met hilarische gebeurtenissen. De uitbundige stijl past precies bij het verhaal en illustreert het karakter van het vertellende personage.

bekijk in onze webshop

Annelies
januari 2019
9789029092739

De onsterfelijken

Chloe Benjamin

In 1969 krijgen de vier broers en zussen Gold van een waarzegster hun sterfdatum te horen. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en ieder van hen probeert op eigen wijze het lot te bezweren. Een meeslepende roman over sterfelijkheid, rouw en passie.
bekijk in onze webshop