Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers.
Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’: het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
december 2018
9789048840762

Mijn verhaal

Michelle Obama

Prachtig inkijkje in het leven van deze inspirerende vrouw. Alles komt aan bod: haar jeugd in een arme wijk in Chicago; haar gedrevenheid die leidde tot een plek op een van de beste universiteit van het land; haar carrière en ontmoeting met Barack Obama; het huwelijksleven en moederschap en tot slot, haar leven als presidentsvrouw in het Witte Huis. Michelle deelt alles met de lezer, is oprecht over haar twijfels en onzekerheden en ontroert door haar inzet om hogere doelen te bereiken. Een unieke persoonlijkheid !

bekijk in onze webshop

Natasja
december 2018
9789048841783

‘t Hooge Nest

Roxane van Iperen

‘t Hooge Nest is een verscholen villa in de bosrijke omgeving van ‘t Gooi, die tijdens de Tweede Wereldoorlog diende als onderduikadres voor een grote groep mensen. ‘t Hooge Nest werd geleid door de twee Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper, die al sinds het begin van de oorlog actief in het verzet waren in Amsterdam en Den Haag. Zelf moesten ze ook onder de radar blijven, ze liepen enorm veel risico’s met het verzetswerk en met hun Joodse achtergrond. Als het einde van de oorlog in zicht is, wordt het Nest verraden en belandt de familie Brilleslijper met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. Het verhaal is mooi geschreven door Roxane van Iperen, die zelf met haar gezin in ‘t Hooge Nest woont en zo op het verhaal stuitte.

bekijk in onze webshop

Wilna
december 2018
9789021412009

Foon

Marente de Moor

'Foon' speelt zich af in een verlaten Russisch dorpje. Een echtpaar, twee zoölogen, woont daar in een voormalig biologisch lab. Lev, de oude professor, is dementerend en zijn jongere vrouw zwelgt in haar hallucinaties in deze eenzame, deprimerende maar ook sprookjesachtige omgeving. Met haar mooie schrijfstijl weet De Moor prachtige sferen op te roepen.

bekijk in onze webshop

Irene
december 2018
9789089672735

De Schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts

Wie kent het niet: het dierenepos uit de Middelnederlandse literatuur 'Van den Vos Reynaerde'. Deze bewerking van Koos Meinderts is geweldig, zowel de tekst als de bijzondere prenten van achttien verschillende topillustratoren zoals Charlotte Dematons en Thé Tjong Khing. Dat er op elke prent een andere Reinaert wordt uitgebeeld, doet er niets aan af. Een prachtig geschenk onder de kerstboom! Voor 9 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop

Natasja
november 2018
9789026339042

Ik zal de laatste zijn

Nadia Murad

Dit bijzondere verhaal gaat over Nadia Murad (winnares van de Nobelprijs voor de Vrede 2018) en haar moedige ontsnapping uit de handen van Islamitische Staat (IS). Ze komt uit het dorpje Kocho, gelegen in het noorden van Irak, dat voornamelijk werd bewoond door Jezidi’s. Ze leeft in een relatief kleine wereld met haar familie, totdat Kocho in augustus 2014 wordt overgenomen door strijders van IS. Alle mannen en oudere vrouwen worden geëxecuteerd, Nadia verliest een groot deel van haar familie. Zijzelf wordt gevangen genomen en verkocht als seksslavin; na maandenlange gevangenschap weet ze te ontsnappen. Om te lezen over deze zwarte geschiedenis, die nog niet zo heel lang geleden is, is erg schokkend. Het is interessant om vanuit het perspectief van Nadia te lezen hoe het er in Irak aan toeging. De gruwelijkheden van IS kent iedereen wel, maar toch vond ik het nog erg betreurenswaardig om te lezen waartoe ze in staat zijn. Je kunt alleen maar blij zijn dat ze vandaag niet zoveel macht meer hebben als eerst. Ik vind het zeker een aanrader!

bekijk in onze webshop

Sherene
november 2018
9789024580439

Het Vijfde Seizoen

N.K. Jemisin

In het verhaal volgen we drie vrouwen met een speciale gave waarmee ze de natuur kunnen beïnvloeden. De eerste vrouw is een jong meisje dat door haar ouders wordt weggegeven omdat ze een Rogga is, en daardoor gevaarlijk. De tweede vrouw is een Orogeen die haar eerste opdracht buiten de deur moet uitvoeren en tegelijkertijd moet zorgen dat ze zwanger raakt van haar mentor. De derde vrouw is een moeder die op zoek gaat naar haar man die, nadat hij hun zoon vermoord heeft, is gevlucht samen met hun dochter. Wij volgen alle drie de vrouwen op hun zoektocht, hun acceptatie van hun Orogenie en hun strijd om te overleven nu het 5e seizoen is begonnen. N.K. Jemisin heeft met dit boek. als eerste afro-amerikaanse vrouw, de Hugo Award 2016 (beste science-fiction boek) gewonnen. Ook de twee delen die hierna volgen hebben de prijs voor Best Novel gewonnen in 2017 en 2018, wat vrij uniek is.

bekijk in onze webshop