Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers. Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’:
het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
mei 2017
9789029091787

Het einde van de eenzaamheid

Benedict Wells

 

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Een mooie roman die nog lang in je gedachten blijft.

 

bekijk in onze webshop

Annelies
mei 2017
9789048839667

Sara en Liv

Suzan Hilhorst

Een broos aangrijpend portret van de korte levens van twee zusjes en de impact die hun dood heeft gehad op het gezin. Vanuit het wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal.

Sara en Liv is een onvergetelijk debuut over verlies, rouw, hoop en geluk, en bovenal een ode aan het leven.

bekijk in onze webshop

Andre
mei 2017
9789090301877

Het verhaal van 'de Nonnen van Vught'

Annette Heere

Geïnspireerd door haar eigen rol in de geschiedenis bewerkt de schrijver de aantekening, correspondentie en administratie van de founding zusters tot een persoonlijk en uniek tijdsdocument.
Het geeft een getrouw beeld van het ontstaan van en de groei tot het iconisch taleninstituut in Vught.
Nog altijd met dezelfde onbaatzuchtige dienstbaarheid aan dat ene ideaal: "de wereld verbinden door educatie in taal en cultuur"

Het is dit ideaal dat het instituut heeft laten ontstaan en doen behouden voor de 21ste eeuw.

 

bekijk in onze webshop

Wilna
mei 2017
9789025450267

Fuzzie

Hanna Bervoets

Een ieder van ons worstelt weleens met het leven.
Vragen als waarom en wanneer duiken regelmatig op.
Bervoets volgt een aantal personages   die in een moeilijke fase van hun leven verkeren en geeft hun gedachtes in prachtige zinnen weer.
Een sprookjesachtige roman die veel stof tot nadenken geeft .

bekijk in onze webshop

Annelies
mei 2017
9789492478375

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

Op haar achttiende verjaardag krijgt Marjolijn een ring van haar oma. Ze krijgt de ring van de 'bommenneef' met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen.
In de familie Heemstra staat de oom bekend als verzetsheld. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bracht hij met een bom drie 'foute Nederlanders' om het leven.
Wanneer Marjolijn na tientallen jaren zwanger gaat zij op zoek naar het werkelijke verhaal van deze oom. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger?
Mooie spannende roman over mythe en werkelijkheid, goed en fout,en de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft.

bekijk in onze webshop

Irene
mei 2017
9789045120379

Lampje

Annet Schaap

Ontroerend droomdebuut!
Lampje sluit je meteen in je hart; ze is lief, slim, zielig maar o zo dapper. Ze is de dochter van de manke vuurtorenwachter en  beklimt elke dag de toren om het licht aan te steken met een lucifer. Dan gaat het mis en moet ze gaan werken in het  Zwarte Huis  van de Admiraal, waarvan men zegt dat er een monster in de toren woont. Lampje is niet bang en er ontstaat een mooie vriendschap tussen haar en de zeemeerjongen Edward. De sprookjesachtige vertelling doet denken aan een mix van Belle en het Beest en Ariel de zeemeermin. Prachtige zinnen met veel gevoel; kortom een heerlijk boek om in te verdwijnen. Wat fijn dat er nog zo'n mooie kinderboeken geschreven worden.
voor 10 jaar en ouder

bekijk in onze webshop