Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers. Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’:
het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
juli 2017
9789041422903

Wees onzichtbaar

Murat Isik

Murat toont zich een rasverteller in deze ontroerende ontwikkelingsroman over een jeugd in de Bijlmer, labiele vader, sterke moeder en zus die zich afzijdig houdt. Ondanks de moeilijke omstandigheden weet hoofdpersoon Metin zich staande te houden.

bekijk in onze webshop

Irene
juli 2017
9789047708889

De gevangenis-familie van Perry T. Cook

Leslie Connor

De 11-jarige Perry woont al zijn hele leven in de gevangenis waar zijn moeder een straf uitzit en heeft het daar prima naar zijn zin. Hij wordt elke dag naar school buiten de poort gebracht en weer opgehaald. Totdat zijn moeder bijna vrij komt en openbaar aanklager Thomas VanLeer onverwachts Perry uit de gevangenis haalt en bij hem in huis neemt. Toevallig is deze nare aanklager de stiefvader van zijn schoolvriendinnetje Zoey. Als Perry merkt dat VanLeer de vrijlating van zijn moeder vertraagt, komt hij in actie. Buiten het feit dat het ongeloofwaardig is dat alle gevangenen heel aardig zijn en ten onrechte in de gevangenis zitten, is het toch een heerlijk en origineel boek voor 11 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop

Wilna
juli 2017
9789029092012

Afrikaans geheim

Roger Martin Du Gard

In 1930, tijdens een onderbreking van  De Thibaults, schrijft Martin Du Gard deze korte novelle over een liefde tussen broer en zus. De geschiedenis van deze geheime incestueuze relatie wordt door de broer zelf, vele jaren nadien, uit de doeken gedaan. Hij ontmoet Martin Du Gard tijdens een boottocht en vertelt. Een bekentenis in de vorm van een lange monoloog. Bijzonder mooie, sfeervolle vertelling.

bekijk in onze webshop

Andre
juli 2017
9789044632941

Cox of het verglijden van de tijd

Christoph Ransmayr

In dit literair meesterwerk reist meesterklokkenmaker Alister Cox 
naar het hof van de machtigste man op aarde, Qiánlóng, de keizer van China. Aldaar ontwikkelt Cox klokken die de verschillende gewaarwordingen van tijd meetbaar maken. Cox en Qiánlóng ultieme doel is het meten van de polsslag van de eeuwigheid.
Het vermogen van de auteur om zich in te leven in personen uit andere tijden getuigt van zijn meesterschap over de taal! Een historisch en filosofisch juweeltje!

bekijk in onze webshop

Wilna
juli 2017
9789025450403

Lichte jaren

Elisabeth Jane Howard

De vierdelige 'Cazalet-kronieken ' omspant de periode 1937-1947.
In deel 1, Lichte jaren, komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar om de zomermaanden op hun landgoed vlak buiten London door te brengen.
Ze kunnen zich overgeven aan het zorgeloze goede leven totdat de Tweede Wereldoorlog zich aankondigt en de rust voorbij is.

Heerlijke mix van Downton Abbey en Jane Austen, nu is het wachten op deel 2.

bekijk in onze webshop

Steven
juni 2017
9789462940482

De Oorlog der Werelden

H.G. Wells

De Spaanse illustrator Vincente Cifuentes is bezig met het verstrippen van de vroege sciencefiction van schrijver H.G. Wells, bekend van werken als 'De Onzichtbare Man', 'De Tijdmachine' en het onvolprezen hoorspel 'De Oorlog der Werelden'. Van deze laatste titel is zojuist het eerste Nederlandse deel als strip (hardback) verschenen en wat is het een prachtige graphic novel geworden.
In deze versie van 'De Oorlog der Werelden', over de invasie van onze planeet door Martianen, gebruikt Cifuentes een expressieve tekenstijl, die perfect past bij het formidabele scenario dat door scenarist Dobbs geschreven is; dicht bij de tekst van het origineel. Voeg daar de rijke kleurstelling en het spannende verhaal aan toe en je hebt een graphic novel van formaat.
Een aanrader voor iedereen die deze literaire klassieker eens in stripvorm wil lezen.
Deel één van 'De Oorlog der Werelden' is nu verkrijgbaar, deel twee komt naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar.

De andere drie verhalen: 'De Onzichtbare Man', 'De Tijdmachine' en 'Het Eiland van Dr. Moreau' zijn in het Frans al wel te verkrijgen, maar moeten in de Nederlandse vertaling nog worden aangekondigd.

bekijk in onze webshop