Tips van onze boekverkopers

De boekverkopers van Heinen zijn (natuurlijk) ook verwoede lezers.
Boekenwurmen, ieder met een eigen voorkeur en smaak. En allemaal van harte bereid om de fascinatie voor een bepaald boek of favoriete schrijver te delen. In de winkel. En hier online, bij onze boekentips. Waaruit we iedere maand het aller-allermooiste boek kiezen, onze ‘winnaar’: het Boek van de Maand.


Boek van de Maand
maart 2019
9789026343445

Normale mensen

Sally Rooney

De jonge Connell en Marianne lijken voor elkaar bestemd. In prachtige, sobere stijl beschrijft Rooney hun relatie die, ondanks hun verschillende achtergrond, voortduurt. De invloed die ze op elkaar uitoefenen is bepalend voor de rest van hun leven. Het verhaal eindigt als ze midden twintig zijn. Als lezer wil je niet dat het stopt, je wilt weten hoe het hen verder zal vergaan.

bekijk in onze webshop

Wilna
maart 2019
9789492478672

Nachtouders

Saskia de Coster

In deze semi-autobiografische roman gaan Saskia en haar vriendin Juli naar Canada, alwaar de vader van hun zoontje woont. Op het afgelegen eiland, waar de donorvader met zijn familie woont, veroorzaakt een oud geheim de nodige spanningen. Als niet-biologische ouder gaat Saskia in deze ongewone, hippie- achtige omgeving twijfelen over het moederschap, haar relatie en het schrijverschap. Tijdens het verblijf komt ze tot bepaalde inzichten en beseft ze dat het goed is zoals het is. Als herboren gaat ze met haar geliefde en kind terug naar huis.

bekijk in onze webshop

Irene
maart 2019
9789045122922

Mijn broer en ik

Abdelkader Benali

Het is de warmste dag van het jaar en de tienjarige Amira wil met haar oudere broer Adam naar het zwembad. Maar Adam zegt dat hij niet tegen chloor en niet tegen de hitte kan. Hij moet regelmatig naar de dokter, maar wat hij precies mankeert weet Amira niet. Zelfs haar ouders doen er geheimzinnig over. Als hij toch mee gaat zwemmen, slaat hij ineens wartaal uit en praat hij over een systeem dat van slag is. Is hij wel echt en zijn haar ouders wel te vertrouwen? Dit is het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie en tevens een heel geslaagd kinderboekendebuut van Abdelkader Benali. Hij heeft een vlot en spannend verhaal geschreven wat een uitstekend uitgangspunt is voor discussie in de klas of thuis. Voor 10 jaar en ouder.

bekijk in onze webshop

Wilna
februari 2019
9789026342967

Het verhaal van Asta

Jon Kalman Stefansson

Dit IJslandse verhaal gaat over het onvermogen om lief te hebben. Het geluk ligt soms voor het oprapen. De jonge Asta ontmoet de liefde van haar leven, maar door onzorgvuldigheid raakt ze hem kwijt. Hierdoor verliest ze de grip op haar leven. De beeldende taal van de schrijver, je voelt de ijzige kou en bijtende wind, brengt je helemaal in vervoering. Een prachtige, zinnelijke roman over de zoektocht naar liefde.

bekijk in onze webshop

Annelies
februari 2019
9789460039409

Het Zoutpad

Raynor Winn

Raynor Winn en haar Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Ze raken hun huis in Wales kwijt en Moth krijgt te horen dat hij ernstig ziek is. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Wanhopig nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. Een mooi, inspirerend verhaal over de helende kracht van de natuur. 
bekijk in onze webshop

Steven
februari 2019
9789400402935

Helden

Stephen Fry

Vorig jaar was er Mythos, het boek over de Griekse Goden. Stephen Fry wist er honderdduizenden mee te boeien. Nu is er Helden, het boek over de Griekse Helden. Jason en de Argonauten, Oidipous, Theseus, Perseus, Herakles en al die anderen. Wéér in die heerlijke stijl geschreven, wéér ongelofelijk goed. En wat deze boeken van Fry zo uniek maakt: de dialoog. Eindelijk horen we ze dingen tegen elkaar zeggen, eindelijk horen we Eurydike zeggen dat Orfeus vertrouwen moet hebben, dat ze maar tien stappen achter hem loopt… De verhalen worden er mogelijk zelfs nóg beter van. Wat mij betreft een tweedelige serie die iedereen in huis moet hebben.

bekijk in onze webshop