Heruitgave van de verhalenbundel DESIRE: het boekje dat in dagboekstijl is geschreven door culinair journalist Mara Grimm en dat verhaalt over Sergio Hermans laatste jaar bij Oud Sluis.
Het boekje verschijnt medio augustus en krijgt als titel mee: 'DESIRE, reflecties van een topchef'. De verhalenbundel maakt oorspronkelijk deel uit van het tweedelig tijdsdocument over het laatste jaar van toprestaurant Oud Sluis.
Waarom stopte Sergio Herman met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis? Is zijn wereldwijde succes alle offers waard geweest? En waarom serveerde hij duif als zijn finale hoofdgerecht? De Nederlandse journalist Mara Grimm volgde Sergio Herman een jaar lang op de voet en interviewde hem dag en nacht om antwoord te krijgen op deze en talloze andere vragen. Dat leverde unieke gesprekken op over Sergio's dromen, zijn leerschool en de valkuilen van het koksvak. Sergio vertelt vol emotie over zijn depressie, over het stoned zijn van vermoeidheid, over dansen achter het fornuis, over de verslaving van het creëren en de illusie van perfectie.