De oplossing is SimPol

een uitweg uit de vernietigende spiraal van de neoliberale wereldorde

Een verrassende uitweg uit de vernietigende spiraal van de neoliberale wereldorde.

We weten het allemaal: in het bedrijfsleven gaat het uiteindelijk om maximalisatie van de winst. Milieu, mensenrechten of arbeidsomstandigheden - niets zal ooit beter worden als ons vrije-marktmodel niet ter discussie wordt gesteld. En dat model zál nooit ter discussie worden gesteld, omdat we in een mondiale economie leven waarin degene die anders wil handelen het onderspit zal delven.

Bunzl en Duffell leggen deze klemsituatie genadeloos bloot. Eigenlijk is iedereen het met elkaar eens dat het anders moet - van de CEO van Shell tot regeringsleiders. Het milieu moet gered, de mensenrechten gerespecteerd en de mensen moeten fatsoenlijk betaald krijgen. Maar hoe te beginnen? Als je de eerste stap zet zonder dat de anderen volgen, graaf je je eigen graf.

Maar nu komt het geniale plan van deze twee auteurs.

Stel je voor dat wij allemaal - burgers, politiek, bedrijfsleven - een gezamenlijke verklaring ondertekenen dat we vanaf een bepaald moment de mensen behoorlijk betalen, de natuur respecteren, de mensenrechten respecteren - op voorwaarde dat alle anderen dat vanaf datzelfde moment ook doen. Deze oplossing heet SimPol en dat staat voor Simultaneous Policy (gelijktijdig beleid): we maken een betere wereld, en dat doen we tegelijkertijd.
Naïef? Nee, briljant, werkbaar én noodzakelijk!

Sub titel een uitweg uit de vernietigende spiraal van de neoliberale wereldorde
Autheur John Bunzl ; Nick Duffell
ISBN: 9789047710301
Prijs vanaf: 1895
Uitgever Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Verschenen 2018
Taal Nederlands
Bladzijden
Bindwijze Paperback