Activiteiten bij Adr. Heinen

Lezingen, presentaties, signeersessies, workshops. Boekhandel Adr. Heinen organiseert regelmatig literaire activiteiten. Voor volwassenen. En voor kinderen. Vaak zijn ze bij ons in de winkel. Maar soms ook elders. In de Bibliotheek bijvoorbeeld. Of in (en met) onze partner Verkadefabriek. De activiteiten kondigen we hier aan, op de site. Maar ook in de maandelijkse e-nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven? U meldt zich hier aan voor gratis ontvangst.


zaterdag 14 oktober

Herfstvakantie 'Stap in en ga mee op reis'

Het is tijd voor nieuwe avonturen!
za 14 t/m zo 22 oktober
Lokatie Verkadefabriek


Voor kinderen, klein of groot, is er de hele vakantie wat te doen in de Verkadefabriek. Ga mee op reis en beleef spannende avonturen met films gebaseerd op bekende verhalen van Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt en Paul van Loon. We organiseren workshops, hebben de leukste theatervoorstellingen en maken plezier in een vrolijk gedecoreerde Fiep dubbeldekkerbus.

Meer informatie

zondag 22 oktober

Signeersessie Hetty Aarts 'Verbonden na de dood'

Locatie Kerkstraat
14.00 – 15.30 uur

Hetty Aarts is geboren in 's-Hertogenbosch. Creativiteit liep als een rode draad door haar jeugdjaren. Haar vader was een organisator, spreker en een getalenteerd schrijver. In 2008 zei zij 's-Hertogenbosch vaarwel en koos voor Helmond, een middelgrote stad, waar innovatie hoog in het vaandel staat. Hier kon zij zichzelf nog meer laten zien en zich verder ontplooien.
Vanaf 2010 schreef zij ruim zes jaar voor een weekkrant in haar huidige woonplaats Helmond en was radiomaker en presentator van een themaprogramma bij de lokale omroep. In het dagelijks leven is zij interviewer, tekstschrijver, geeft numerologische consulten en workshops: Numerologie, Schrijven vanuit het Hart en Charismatisch presenteren. Met passie geeft zij mensen inzicht en reikt hen tools aan om dichterbij
zichzelf te komen om van daaruit hun droomleven te creëren.

Meer informatie

vrijdag 27 oktober

Redmond O'Hanlon en Alexander Reeuwijk 'The Voyage of the Beagle'

In 1839 publiceerde Charles Darwin zijn reisboek 'The voyage of the Beagle' over zijn vijfjarige reis rond de wereld. Naar aanleiding van een nieuwe, geïllustreerde editie van dit natuurhistorische meesterwerk, gaan de Britse schrijver en televisiemaker en levende legende Redmond O’Hanlon en schrijver Alexander Reeuwijk met elkaar in gesprek.

Vrijdag 27 oktober 2017 20:00
Entree 10 euro
Locatie Verkadefabriek Clubzaal

Meer informatie

woensdag 1 november

De jongens van de Corridor

In mei 1967 werd in het Brabantse dorp Zeeland een jeugdgevangenis gesticht, de Corridor. Het was geen gewone gevangenis, maar een experimenteel ‘trainingskamp’ voor jongens die veroordeeld waren vanwege lichte vergrijpen. De bedoeling was dat deze jonge delinquenten door orde, hard werken en veel sporten betere mensen zouden worden van hun verblijf in deze strafinrichting. Als ze in een gewone gevangenis tussen de zware criminelen terecht waren gekomen, zouden ze er misschien slechter uit gekomen zijn.

Meer informatie

zondag 5 november

Maak foto’s met Wieke Hoeke van 85 fotochallenges

Vind jij foto’s maken leuk en hou je van een challenge? Kom dan bij ons langs op 5 november om 14.00 uur en neem je tablet, telefoon of fotocamera mee. Je gaat aan de slag met een aantal fotochallenges. Wieke Hoeke, de auteur van 85 fotochallenges, geeft je allerlei tips & trucs.

Meer informatie

donderdag 9 november

WimBoekToe #3

WimBoekToe - Literaire Talkshow met gastheer Wim Daniëls

Meer informatie