Activiteiten bij Adr. Heinen

Lezingen, presentaties, signeersessies, workshops. Boekhandel Adr. Heinen organiseert regelmatig literaire activiteiten. Voor volwassenen. En voor kinderen. 
Vaak zijn ze bij ons in de winkel. Maar soms ook elders. In de Bibliotheek bijvoorbeeld. Of in (en met) onze partner Verkadefabriek. De activiteiten kondigen we hier aan, op de site. Maar ook in de maandelijkse e-nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven? U meldt zich hier aan voor gratis ontvangst.


woensdag 23 januari

Het Nationale Voorleesontbijt met Jaap Robben

Van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2019 vinden weer de Nationale Voorleesdagen plaats, tien dagen waarin we het voorlezen aan jonge kinderen stimuleren.

Meer informatie

woensdag 23 januari

Stine Jensen in gesprek over 'Eerste liefde'

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit dit jaar is geschreven door Stine Jensen. 'Eerste liefde' heet het, en het is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft.

Meer informatie

woensdag 30 januari

Presentatie 'Bijzondere keus, meneer de reus'

In januari verschijnt ‘Bijzondere keus, meneer de reus’, het nieuwe kinderboek van Erik van Os en Elle van Lieshout met illustraties van (de Bossche illustrator) Job van Gelder.

Meer informatie

donderdag 31 januari

Poëzieweek

Van 31 januari t/m 6 februari is het de Poëzieweek 2019. Thema dit jaar is ‘vrijheid’, met als motto ‘Zonder handen, zonder tanden’. Bij besteding van € 12,50 aan poëzie krijg je bij ons het Poëziegeschenk 'Vrij — wij?' van Tom Lanoye cadeau

Meer informatie

zondag 3 februari

Lezing Els de Groen: ‘Wakker vallen’

Tijdens de Poëzieweek staan de dichters in het volle licht. Ook bij Heinen. Zo komt schrijfster Els de Groen op zondag 3 februari bij ons voordragen uit haar nieuwste boek ‘Wakker vallen’, een literaire en filosofische neerslag van vele jaren reizen, met 84 gedichten en tientallen olieverfschilderijen.

Meer informatie

dinsdag 12 februari

Lezerscafé met Jelle Reumer

Onlangs verscheen het boekje 'Wandelen' van de 19e-eeuwse Amerikaanse schrijver Thoreau. Het is ‘een lofzang op het naast en dwars over de gebaande paden lopen’. Bioloog, paleontoloog en auteur Jelle Reumer schreef er een nawoord bij; hij is op 12 februari onze gast in het Lezerscafé.

Meer informatie

donderdag 14 februari

WimBoekToe met Auke Hulst en Revka Bijl

In WimBoekToe, het sprankelende boekenprogramma van Boekhandel Adr. Heinen en Babel, ontvangt gastheer Wim Daniëls op donderdag 14 februari Auke Hulst en Revka Bijl. Twee heel diverse schrijvers. Met fascinerende verhalen. En een ontwapenende spreekstalmeester die van elk gesprek een vermakelijke en boeiende belevenis maakt. Dat wordt (weer) een mooie avond. Kom luisteren!

Meer informatie